Перегляд за Автор "Богуславський, Олександр Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення ефективності консолідації капіталу в готельному бізнесі(2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичСучасні підприємства індустрії гостинності широко застосують консолідацію капіталу для одержання найкращого ефекту від своєї діяльності. Метою здійснення консолідації капіталу є підвищення ефективності, максимізації прибутку підприємства та посилення його конкурентних переваг на ринку. Найбільш розповсюдженими формами здійснення консолідації капіталу в готельні й індустрії є стратегічні альянси та злиття і поглинання.Today's hospitality businesses make extensive use of capital consolidation to get the best out of their business. The purpose of capital consolidation is to improve efficiency, maximize the company's profits and enhance its competitive advantages in the market. The most common forms of capital consolidation in the hospitality and industry are strategic alliances and mergers and acquisitions.Документ До питання Філософії господарства як методологічної основи економічних досліджень(2018) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичДосліджено питання Філософії господарства як методологічної основи економічних досліджень.Документ Економетрична модель консолідації капіталів підприємств індустрії гостинності(2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичСучасні підприємства індустрії гостинності широко застосують консолідацію капіталу для одержання найкращого ефекту від своєї діяльності. Метою здійснення консолідації капіталу є підвищення ефективності, максимізації прибутку підприємства та посилення його конкурентних переваг на ринку. У статті визначено що вибір партнера по консолідації повинен виходити з оцінки доцільності консолідації капіталу, вибору певної форми та виду консолідації капіталу. Визначення доцільності здійснення об’єднання капіталів підприємств готельної індустрії повинно ґрунтуватися на оцінці ефективності потенційної консолідації та виявленні ймовірних ризиків.Modern hospitality companies widely use capital consolidation to get the best out of their business. The purpose of capital consolidation is to increase efficiency, maximize the company's profits and strengthen its competitive advantages in the market. Consolidation of capital of hotel enterprises is carried out in various forms. There is a rapid development of hotel chains. However, due to an incorrectly identified partner, the consolidation of capital by hotel enterprises may not lead to the desired effect. There is a question of determining the effectiveness of the capital consolidation in the hotel business, in particular the question of choosing a consolidation partner.Документ Економічні суперечності глобалізації(2018) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичУ статті досліджено економічні суперечності глобалізації. Визначено поняття глобалізації. Розглянуті основні напрями, періоди та етапи дослідження економічних суперечностей в історії економічної думки. Показано наслідки впливу глобалізаційних процесів на економіки країн, економічні процеси та явища. Проаналізовано індекси глобалізації (The Globalisation Index за версією KOF) та глобальної конкурентоспроможності економіки (The Global Competitiveness Index) України. Визначено основні економічні суперечності глобалізації.Документ Класифікація концепцій політики ціноутворення в готельній індустрії(2023) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичПитання визначення та встановлення ціни на готельні послуги є надзвичайно важливим. Від вірного ціноутворення залежить економічна ефективність діяльності готелю, рівень його прибутковості та конкурентоспроможності. Вибір вірної політики ціноутворення і як наслідок цінової стратегії готельного підприємства обумовлює актуальність теми дослідження. The question of determining and setting the price for hotel services is extremely important. The economic efficiency of the hotel, the level of its profitability and competitiveness depends on the correct pricing. The choice of the right pricing policy and, as a consequence, the price strategy of the hotel enterprise determines the relevance of the research topic.Документ Основні концепції політики ціноутворення в готельно-ресторанному бізнесі та їх класифікація(2023) Богуславський, Олександр Володимирович; Нікітіна, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто сутність термінів «цінова політика» та «концепція політики ціноутворення». Показано співвідношення термінів «стратегія ціноутворення», «концепція політики ціноутворення» та «цінова політика». The article examines the essence of the terms "price policy" and "concept of pricing policy". The relationship between the terms "pricing strategy", "concept of pricing policy" and "price policy" is shown.Документ Основні підходи до класифікації теорій фірми(2017) Богуславський, Олександр Володимирович; Нікітіна, Тетяна АндріївнаСтаття присвячена підходам до класифікації теорій фірми. Розглянуто основні групи підходів до вивчення теорій фірми: неокласичний, інституційний, поведінковий, стратегічний, мережевий, ресурсно-орієнтований та ін. Виявлено особливості дослідження природи фірми різними підходами. Визначено теоретичні підходи до дослідження основних сучасних трансформацій теорії фірми.Документ Оцінка ефективності консолідації капіталу в готельному бізнесі.(2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичУ статті розглянуто консолідацію капіталу як економічний термін. Проаналізовано застосування консолідації капіталів провідними світовими готельними компаніями. У статті показано що найбільш розповсюдженими формами консолідації капіталу в готельному бізнесі є стратегічні альянси а також злиття та поглинання. Представлені основні підходи до визначення ефективності здійснення консолідації капіталу підприємствами готельної індустрії. Оцінка ефективності потенційної консолідації представлена у вигляді визначення коефіцієнта ефективності діяльності готельних підприємств в результаті консолідації їх капіталів; представлено розрахунок ефекту синергії від проведення потенційної консолідації капіталів підприємств готельного бізнесу. The article considers the capital consolidation as an economic term. The application of the capital consolidation by the world's leading hotel companies is analyzed. The main reasons motivating the hotel business to consolidate capital have been studied. Enterprises of the hotel business apply capital consolidation in order to achieve the maximum effect from their activities and gain a competitive advantage in the hotel services market. The article presents the main forms of the capital consolidation of enterprises.Документ Структура визначення стратегії ціноутворення підприємствами готельного бізнесу(2023) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичВ роботі розглянуті питання ціноутворення підприємствами готельного бізнесу. Побудовано одну з моделей поетапної структури визначення стратегії ціноутворення підприємствами готельного бізнесу. Була запропонована структура визначення стратегії ціноутворення на готельні послуги. The work examines the issues of pricing by hotel business enterprises. One of the models of the step-by-step structure of pricing strategy determination by hotel business enterprises has been built. A framework for determining the pricing strategy for hotel services was proposed.Документ Філософія господарства як методологічна основа економічних досліджень(2018) Богуславський, Олександр Володимирович; Нікітіна, Тетяна АндріївнаДослідження нових наукових підходів щодо визначення ролі і місця людини в економіці, як головного суб’єкта економічних відносин. Визначення «Філософії господарства» як одного з перспективних напрямів та методологічної основи сучасних економічних досліджень.Документ Інноваційні зміни в готельно-ресторанному бізнесі в умовах пандемії(2021) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр ВолодимировичСьогодні готельно-ресторанний бізнес повинен функціонувати у форс-мажорних обставинах, в умовах пандемії, з постійними обмеженнями діяльності через карантин, накладений державами. Така ситуація спостерігається у всьому світі. Інноваційним проривом, виходом із цієї непростої ситуації стало активне впровадження комп’ютеризації, Інтернет-технологій, Інтернет-сервісів, які допомагають існуванню ресторанного бізнесу сьогодні, та відкриває нові можливості для просування свого товару на ринок.Today, the hotel and restaurant business must operate in force majeure, in a pandemic, with constant restrictions on activities due to quarantine imposed by states. This situation is observed all over the world. An innovative breakthrough, a way out of this difficult situation was the active introduction of computerization, Internet technologies, Internet services, which help the existence of the restaurant business today, and opens up new opportunities for promoting your goods to the market.