Перегляд за Автор "Гіджеліцький, Віталій Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Апарат для вирощування мікроорганізмів (Патент на корисну модель №70066)(2012) Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир Михайлович; Гіджеліцький, Віталій МиколайовичАпарат для вирощування мікроорганізмів, що складається із реактора, барботажного аераційного пристрою, охолоджувальної сорочки, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища та витяжної труби, повітроводу з нижньою горизонтальною частиною у вигляді ежекційного пристрою з циркуляційною трубою, який відрізняється тим, що ежекційний пристрій з’єднано з барботажним пристроєм-змішувачем газорідинної суміші у формі трубопроводу з синусоїдальною віссю симетрії, розташованим у горизонтальній площині. The device for cultivation of microorganisms, consisting of reactor bubbling aeration devices, cooling shirts, nozzle power supply and removal of culture medium and exhaust pipe, duct with lower horizontal part in the form of an ejection devices with a circulation pipe, wherein the jet device connected to Barbotan device is a mixer of gas-liquid mixture in the form of a pipe with a sine wave symmetry axis, situated in the horizontal plane.Документ Особливості технологій вторинного бродіння у виробництві шампанських вин(2012) Лензіон, Валентин Йосипович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій ІвановичДослідженнями встановлено співвідношення між технологічними, геометричними і термодинамічними параметрами процесів вторинного бродіння у виробництві шампанських вин. Встановлено взаємозв’язки між геометричними параметрами акратофорів, динамікою накопичення діоксиду вуглецю та енергетичними потенціалами розчиненого С02. Запропоновано конструктивне рішення для організації перемішування виноматеріалів за рахунок використання потенціалу розчиненого С02. Studies have established the relationship between technological,geometric and thermodynamic parameters of the process of secondary fermentation in the production of champagne. Intercommunications are set between the geometrical parameters of akratoforov, dynamics of accumulation of dioxide of carbon and power potentials of cutin C02. The last are related to the pitch gradient on a size permanent satiations under the law of Henry. Structural solution is offered for organization of interfusion of виноматериалов due to the use of potential of cut-in C02.Документ Перехідні процеси в вакуумних технологіях стабілізації продукції(2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Максименко, Ірина ФаддеївнаУ публікації наведена інформація щодо термодинамічних і енергетичних параметрів зневоднення овочевих культур за вакуумування оброблюваних середовищ. The article presents information regarding the thermodynamic features of the processes of dehydration vegetable- fruit products.Документ Перспективи вирощування і переробки спаржі(2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Васильківський, Костянтин ВікторовичОвочі та фрукти відносяться до важливих складових в харчуванні людини, оскільки містять у собі значну кількість смакових, поживних та ароматичних речовин і є постачальниками вітамінів С, Р, Е, групи В, провітаміну А, каротину, мікро- і мікроелементів.Світова практика знайома з 240 видами овочів, однак в Україні споживається всього біля 40 видів. Проте оригінальним доповненням до столу українців пропонується спаржа. Vegetables and fruits belong to the important components in the human diet because they contain a significant amount of flavor, nutrients and aromatic substances and are suppliers of vitamins C, D, E, B, provitamin A, carotene, micro- and practice mikroelementiv.Svitova familiar with 240 kinds of vegetables, however, Ukraine consumes only about 40 species. However, in addition to the original table Ukrainian offered asparagus.Документ Перспективи вирощування і переробки спаржі(2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті наведено інформацію, що стосується спаржі як овочевої культури зі складом, збагаченим вітамінними комплексами, які мають визнані лікувальні властивості і можливості у кулінарному застосуванні. Відмічено, що практично не вирішено питання подовження термінів зберігання спаржі і одночасно запропоновано напрямки пошуку таких можливостей. Information related to asparagus as a vegetable having a rich composition of vitamin complexes with recognized medicinal properties and opportunities for the culinary use is presented in this article. It is noted that the problem of shelf life extension of asparagus has not been solved yet. Thus, the directions of search for such opportunities have been presented.