Перегляд за Автор "Дорошкевич, Руслан Юрійович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аюрведичні властивості сухих сніданків з яблук(2020) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичУ статті науково обґрунтовано вибір сировини і розроблення технології сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. Метою роботи є вивчення впливу сушіння конвективним способом на регідратаційні властивості яблук та аюрведич ні властивості сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. В дослідженнях використано конвективне сушіння кружалець яблук сорту Рубі Стар, що були попередньо витримані в рецептурній суміші спецій та смакоароматичних речовин. За результатами досліджень відновлюючих властивостей сушених яблук встановлено, що температура регідратації повинна становити 60 °C. Отримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків для осіб Капха-доші, що являють собою суміш сухофруктів з використанням крупів, злаків швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах — воді, молоці коров’ячому та кокосовому.Документ В’язкісні характеристики тіста з овочевими порошками(2015) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Булах, Лідія Григорівна; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичРесторанне господарство України одним із перших перейшло на ринкові відносини. Останнім часом поряд з традиційними повносервісними ресторанами з’явилися спеціалізовані підприємства зі скороченим набором пропонованих послуг і страв. Спеціалізація їх може бути різноманітною. Поширення набувають ресторани швидкого обслуговування, які спеціалізуються на гамбургерах і смаженій картоплі (McDonald’s), піці (Pizza Hut, Domino, Little Caesar), біфштексах (Sizzler), морепродуктах (Red Lobster), сендвічах (Subway). Restaurants Ukraine passed one of the first to market relations. Recently, along with traditional povnoservisnymy restaurants were specialized company with a reduced set of services and meals. Specialization of them can be varied. Prevalent quick-service restaurants that specialize in burgers and fries (McDonald's), pizza (Pizza Hut, Domino, Little Caesar), steak (Sizzler), seafood (Red Lobster), sandwiches (Subway).Документ Морозиво для балансування капхи-доші(2020) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичНа основі отриманих результатів і базуючись на основних принципах Аюрведи розроблено рецептурні композиції нового виду м’якого морозива. Використання висушених, попередньо витриманих у кориці, какао, червоному перці, коріандрі, мускатному горісі, лимонній кислоті яблук дозволить запобігти дисбалансу Капха-ДошіДокумент Теоретичні аспекти використання кореня селери у складі соусу(2021) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичУ статті теоретично обгрунтовано використання кореня селери як джерела біологічно-активних речовин у складі соусу. Проаналізовано хімічний, вітамінний, мінеральний склад та енергетичну цінність свіжої зелені та кореня селери. Встановлено, що за вмістом білків, моно- та дисахаридів, харчових волокон, вітамінів РР та Е, доцільно використовувати корінь селери для підвищення харчової цінності соусу.Документ Теоретичні аспекти створення поліфункціонального напівфабрикату(2021) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичВикористання купажованих олій та порошку з кореня селери у складі напівфабрикату дасть змогу отримати кулінарну продукцію з підвищеною кількістю поліненасичених жирних кислот. Застосування порошку кореня селери дозволить стабілізувати структуру напівфабрикату за можливого синергічного ефекту з ПАР, що є перспективою подальших досліджень.Документ Теоретичні аспекти технології сухих сніданків з яблук для осіб конституції Капха(2020) Дорошкевич, Руслан Юрійович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Устименко, Ігор Миколайович; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаОтримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків, що являють собою суміш сухофруктів, з використанням або без крупів, злакових швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах – воді, молоці та соках. Таким чином, обґрунтовано вибір сировини для створення сухих сніданків для осіб Капха-доші. Received the data became the basis for creation of a prescription composition of breakfast cereals that are a mixture of dried fruits, with or without cereals, cereals fast cooking for recovery in technological environments - water, milk and juices. Thus, the choice of raw materials for creation is substantiated breakfast cereals for Kapha dosha.Документ Удосконалення технології соусів для балансу Вата-доша(2020) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичРозроблено технологію соусу емульсійного типу для осіб з домінуючою Вата-дошею, що відрізняється оригінальними органолептичними властивостями та відповідними фізико-хімічними показниками якості. Доцільність технології обґрунтована перспективністю впровадження в харчовий раціон продукції аюрведичного спрямування. Emulsion-type sauce technology has been developed for people with a dominant Vata-dosha, which differs from the original organoleptic properties and relevant physico-chemical quality indicators. The expediency of the technology is justified by the prospects of implementation in diet of Ayurvedic products.Документ Удосконалення технології сухих сніданків із фруктів і ягід для осіб конституції Капха(2021) Дорошкевич, Руслан Юрійович