Перегляд за Автор "Каганов, Валентин Якович"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вода: між довкіллям і життям(2020) Українець, Анатолій Іванович; Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Каганов, Валентин Якович; Святненко, Роман СергійовичВода всюдисуща у довкіллі і є основою життя. Завдяки надзвичайно високій чутливості структурно-енергетичного стану води до різноманітних природних чинників на воду з боку довкілля, вода виступає в ролі посередника між станом довкілля і функціональним станом біологічних організмів на Землі. В непорушеному довкіллі відбувалося постійне поповнення електронної компоненти зовнішньо- та внутрішньоклітинного середовища живих організмів, які знаходяться у відновному електронодонорному природному стані, через надходження з повітрям при диханні електронів у складі аеройонів (супероксид-аніонів кисню (О2-)), питної води у відновному редокс-стані, а також з природними продуктами харчування, збагаченими електронами (переважно свіжими овочами та фруктами). Ситуацію змінило техногенне забруднення повітря, питної води та продуктів харчування шкідливими для здоров’я катіонами, активними радикальними формами кисню (АФК), органічними ксенобіотиками. Людство занурилося у всюдисущий електромагнітний «смог». Засоби бездротового зв’язку опромінюють населення з раннього дитинства. Міліметрові хвилі, на яких працює стільниковий зв’язок, пристрої WiFі, Blutooth, тощо, тотожні хвилям електромагнітного випромінення, які інтенсивно взаємодіють гідратованими біомолекулами клітинного середовища, що грає суттєву сигнальну та біорегуляторну роль в фізіології життєдіяльності. Тому таке опромінення впливає на показники здоров’я, адже саме вода у складі гідратних комплексів біомолекул грає важливу роль в біоенергетичних процесах. Тому в роботі розглянуто зміни структурно-енергетичного стану води в довкіллі і вплив цих змін на структурно-енергетичний стан клітинної води, яка в особливому структурованому стані входить до складу біомолекул. Досліджено відгук фізико-хімічних параметрів дистильованої води на опромінення звичайним смартфоном в умовах, тотожних реальному опроміненню організму. Виявлено інтенсивну структурну циклічну перебудову опроміненої води одразу після відключення смартфону. Вказано на потенційний ризик досліджених ефектів на нормальний перебіг фізіологічних процесів у клітинах. Water is ubiquitous in the environment and is the basis of life. Due to the extremely high sensitivity of the structural and energy state of water to various natural factors for water from the environment, water acts as a mediator between the state of the environment and the functional state of biological organisms on Earth. In the undisturbed environment there was a constant replenishment of the electronic component of the external and intracellular environment of living organisms, which are in the restorative electron-donor natural state, due to air supply during respiration of electrons in the composition of aeroions (oxygen superoxide anions (О2-)), of drinking water in a reducing redox state, as well as with natural foods enriched with electrons (mostly fresh vegetables and fruits). Man-made pollution has significantly changed the situation due to the saturation of air, drinking water sources and food with harmful cations, active radical forms of oxygen, organic toxicants-xenobiotics. In addition, humanity has plunged into the ubiquitous electromagnetic "smog" created by industrial equipment, electric vehicles and household appliances. The technology of wireless communication, which irradiates the population from early childhood, is developing rapidly. Meanwhile, it has been found that the range of millimeter wavelengths on which cellular communication works, WiFi devices, Blutooth, etc., coincides with the wavelength range of electromagnetic radiation in which such radiation is intensely absorbed and re-emitted by hydrated biomolecules of enviroment. And these phenomena play a significant signal and bioregulatory role in the physiology of life. There are more and more reliable facts that such irradiation can affect the health of the body as a whole, especially since water in the hydrate complexes of biomolecules plays a fundamentally important role in these bioenergetic and bioinformation processes. That is why the paper considers changes in the structural and energy state of water in the modern environment and the impact of these changes on the structural and energy state of intracellular water, which in a special structured state is part of cell biomolecules. The response of physicochemical parameters of distilled water to irradiation with an ordinary smartphone in conditions identical to the actual irradiation of the organism has been studied. Intensive structural cyclic rearrangement of irradiated water was detected immediately after turning off the smartphone. The potential risk of the studied effects on the normal course of physiological processes in cells is indicated.Документ Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 78246)(2007) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Міць, Микола Георгійович; Михайльо, Віктор Миколайович; Загоруйко, Дмитро Вікторович; Каганов, Валентин ЯковичСпосіб підготовки води для виробництва напоїв передбачає попереднє механічне фільтрування води, її пом'якшення або пом'якшення і демінералізацію, додаткову обробку активованим вугіллям та кондиціювання, причому як завантаження при механічному фільтруванні використовують попередньо підготовлений і модифікований сорбційно-фільтраційний антрацитовий фільтрант або його сполуку з пісочним матеріалом. The method for water preparation for beverage manufacturing provides previous mechanical water filtration, its softening or softening and demineralization, additional treatment with activated carbon and conditioning at that at mechanical filtration as a charging a previously prepared and modified sorption and filter anthracitic filtrate is used or its compound with sand material.Документ Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід №123872)(2021) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Каганов, Валентин ЯковичВинахід стосується підготовки води для виробництва напоїв. Спосіб підготовки включає попереднє фільтрування природним мінералом, пом'якшення, демінералізацію та додаткове оброблення природним мінералом. При цьому на стадії фільтрування та оброблення як природний матеріал використовують обсидіан з дисперсністю робочої фракції 0,2-5,0 мм, брудомісткістю 500-2500 т/м3 та міжзерновою пористістю 0,3-0,9