Перегляд за Автор "Наливайко, Клавдія Федорівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання препарату “Полідез” в технології ячмінного солоду(2006) Наливайко, Клавдія Федорівна; Невойт, Юрій Антонович; Дехтярьова, Марія Володимирівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Мисан, Григорій ФедоровичЗабезпечення високого рівня фізіологічної активності та зменшення мікробіологічного забруднення пивоварного ячменю дозволяє отримати солод з високими якісними показниками. Мета роботи - дослідження впливу бактерицидного препарату “Полідез” на пивоварні якості ячменю та розвиток мікрофлори в процесі солодорощення. Ensuring a high level of physiological activity and reducing microbiological contamination of malting barley malt provides a high quality performance. Purpose - impact of antibacterial drug "Polidez" quality barley for brewing and development of microflora in the solodoroschennya.Документ Перспективи та проблеми виробництва ферментованих напоїв в Україні(2010) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія ФедорівнаЗапропонована технологія забезпечує одержання загальнооздоровчих напоїв, призначених для широких верств населення. Дослідження проводили в Національному університеті харчових технологій у напрямку розробки трьох груп медових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкоголь¬них та алкогольних. На нові напої розроблена необхідна нормативно-технічна документація. The technology gives a generall beverages for the general population. The study was conducted at the National University of Food Technologies towards the development three groups of honey fermented drinks, non-alcoholic, low-alcohol and alcohol. The new drinks developed the necessary regulatory and technical documentation.Документ Розробка технології ферментованих напоїв на основі меду(2010) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичПропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.Документ Технології ферментованих напоїв на основі меду(2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичПропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.Документ Інноваційні технології при очистці стічних вод харчової промисловості(2010) Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Клименко, Олена МиколаївнаНайбільш ефективним способом очищення стічних вод харчової промисловості від органічних сполук є застосування мікроорганізмів-деструкторів, які застосовують їх як джерела живлення та енергію. Очищення потрібно проводити спочатку в анаеробних, а потім аеробних умовах. В анаеробних умовах мікроорганізми утворюють біогаз, основною складовою якого є газ метан. При аеробній обробці в аеротенках накопичується активний мул, який є цінним органічним добривом. Кафедрою біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв НУХТ розроблено технології іммобілізації мікроорганізмів-біосорбентів на екологічно чистих носіях. The most effective way to clean wastewater from the food industry is the application of organic compounds destructor microorganisms, which use them as a source of food and energy. Purification was accomplished by first anaerobic and then aerobic conditions. The anaerobic bacteria form biogas, the main component of which has a Je methane gas. When aerobic treatment in an activated sludge aeration tanks is stored, which is a valuable organic fertilizer. Department of Biotechnology of fermentation products, extracts and beverages NUFT developed immobilization microorganisms-biosorbents on environmentally friendly media.