Перегляд за Автор "Олійник, Світлана Георгіївна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив шроту плодів шипшини на процеси дозрівання та якість житньо-пшеничного хліба(2019) Олійник, Світлана Георгіївна; Самохвалова, Ольга Володимирівна; Лапицька, Надія ВасилівнаУ статті досліджено вплив шроту плодів шипшини на процеси, що відбуваються в житньо-пшеничному тісті під час дозрівання, на фізикохімічні та органолептичні показники якості готових виробів, їх структурномеханічні властивості. Встановлено, що внесення шроту в кількості 2... 6% від загальної маси борошна сприяє прискоренню мікробіологічних процесів у житньо-пшеничному тісті, що пов ’язане з активізацією бродильної мікрофлори за рахунок додавання необхідних для життєдіяльності дріжджів і молочнокислих бактерій вітамінів, мінеральних та інших речовин, що містяться у добавці. Про це свідчать вищі показники титрованої кислотності та кількості виділеного за період бродіння тіста діоксиду вуглецю на 9,1.22,9 та 7,0.25,4% відповідно, а також результати визначення активності молочнокислих бактерій. The paper investigates the influence of meal of rose hips on the processes occurring in rye-wheat dough during ripening, on physical-chemical and organoleptic indicators of finished products’ quality, their structural and mechanical properties. It has been found that the introduction of meal in the amount of 2.. .6% of the total mass of flour contributes to the acceleration of microbiological processes in rye-wheat dough, which is associated with the activation of fermenting microflora by adding yeast and lactic-acid bacteria of vitamins necessary for living, minerals and other vital substances, which are contained in the supplement. Higher values of titrated acidity and the amount of carbon dioxide released during the fermentation by 9.1.. .22.9 and 7.0...25.4% respectively, as well as the results of determining the activity of lactic acid bacteria prove this.Документ Перспективи створення технологій оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів на основі нетрадиційної рослинної сировини(2018) Михайлов, Валерій Михайлович; Самохвалова, Ольга Володимирівна; Олійник, Світлана Георгіївна; Гревцева, Наталія Вячеславівна; Загорулько, Олексій Євгенович; Загорулько, Андрій МиколайовичДослідження з удосконалення процесів і апаратурного оформлення виробництва концентрованих та сушених продуктів переробки рослинної сировини із застосуванням комбінованих методів нагріву, що сприяють енерго- та ресурсозбереженню . В рамках цього напряму розроблено способи переробки плодово-ягідної, овочевої та пряноароматично ї сировини шляхом її концент рування Н В Ч обробкою під вакуумом, вакуумного уварювання з використанням мішалок нового типу, вібраційного вакуумного сушіння т а ІЧ -сушіння за низьких температ ур (в м еж ах 40... 65°С). Їх застосування даст ь змогу розширити асортимент збагачувальних добавок з оригінальним и органолептичним и властивостями та максимально збереженим вмістом харчових і біологічно активних речовин. Іншим актуальним напрямком є створення технологій хлібобулочної та кондитерської продукції з використанням вторинної рослинної сировини, зокрем а подрібнених знеж ирених зародків зернових культур (шротів зародків пшениці та вівса) і виноградних порошків (зі шкірочок і кісточок, відокремлених з виноградних вичавків) з високим вмістом поживних і біологічноактивних речовин. Завдяки їх застосуванню розроблено низку оздоровчих хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, які пройшли промислову апробацію .Функціонально-технологічні властивості й цінний хімічний склад цих збагачувальних добавок відкриваю т ь м ож ливост і для ст ворення ш ирокого спект ра т ехнологій хлібобулочних і кондит ерських виробів підвищеної харчової цінності.Документ Спосіб виробництва пшенично-житнього хліба "Бадьорість" (Деклараційний патент на корисну модель № 14894)(2006) Євлаш, Вікторія Владленівна; Погожих, Микола Іванович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Олійник, Світлана Георгіївна; Віннікова, Владислава Олександрівна; Гавриш, Андрій ВолодимировичОпис до патенту на корисну модель. Спосіб виробництва пшенично-житнього хліба "Бадьорість". Method of making the wheat and rye bread "badiorist" (good spirits.