Перегляд за Автор "Самойленко, Лариса Василівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Січені напівфабрикати на основі рибної сировини з цистозірою (Патент на корисну модель № 37823)(2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Проява, Катерина Миколаївна; Самойленко, Лариса ВасилівнаРозроблено січені напівфабрикати на основі рибної сировини з цистозірою, що містять фарш рибний, фарш курячий, пробуджені зернопродукти, картоплю сиру, цибулю, моркву, яйця, масло вершкове, воду, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що додатково містять морські водорості цистозіра чорноморська. Developed on the basis of semi-finished products made of logs of raw fish with tsystosira, containing minced fish, minced chicken, awakened their products, raw potatoes, onions, carrots, eggs, butter, water, salt, ground black pepper, which are characterized in that it further contains seaweed tsystosira Black Sea.Документ Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном(2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Самойленко, Лариса Василівна; Корзун, Віталій НаумовичНа основі комплексних досліджень розроблено чотири рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет, для профілактики дефіциту йоду та селену з використанням морських водоростей цистозіри чорноморської та фукусу; встановлено, що втрати йоду в котлетах при термічній обробці –смаженні становлять від 20% до 39%, а при термічній обробці — приготуванні на пару — від 13,5% до 21,8%. Втрати селену при приготуванні на пару становлять від 25,5% до 27,3%. Based on comprehensive research developed four recipes semis, including meatballs, for the prevention of iodine deficiency and selenium algae Cystoseira Black Sea and fucus, found that the loss of iodine in cutlets during thermal processing, frying range from 20% to 39%, and during heat treatment - steaming - from 13,5% to 21,8%. Loss of selenium in steaming up from 25,5% to 27,3%.