Перегляд за Автор "Скидан, В. О."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Амінокислотний склад рису і його зміни при солодорощенні(2013) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Скидан, В. О.Перспективним і прогресивним напрямом розвитку харчової промисловості являється виробництво продуктів, знижаючих різні захворювання, в тому числі і генетичні. Тому метою дослідження було вивчення амінокислотного складу зерна рису та його зміни при солодорощенні. Одержані результати дають право стверджувати, що пророщене рисове зерно (солод), має високий вміст незамінних (39%) і вільних (10%) амінокислот являється цінною сировиною для оздоровчих і лікувально- дієтичних харчових продуктів. Promising and progressive direction is the development of food industry production, reducing various diseases, including genetic. The purpose of the study was to investigate the amino acid composition of rice grain and its changes during solodoroschenni. The results obtained are entitled to assert that germinated rice grain (malt), has a high content of essential (39%) and free (10%) of amino acids is a valuable raw material for health and medical and dietetic foods.Документ Вплив плівчастості зерна рису на його здатність до проростання(2016) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна Олександрівна; Поліщук, Олександр Васильович; Скидан, В. О.Для дослідження було взято сім сортів рису вітчизняного виробництва, вирощених у чеках і крапельним поливом. Встановлено, що найменшу плівчастість мають сорти рису Онтаріо і Агат. Плівчастість не впливає на енергію і здатність до проростання. For the study, seven varieties of rice of domestic production, grown in checks and drip irrigation were taken. It has been established that the rice varieties of Ontario and Agate have the smallest filamentary content. Filminess does not affect the energy and ability to sprout.Документ Зміни хімічного складу при солодорощенні рису(2014) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Білокур, Л. О.; Скидан, В. О.Досліджено технологічні процеси при виготовленні рисового солоду, який буде застосовуватися у виробництві безглютенових продуктів і вивчено зміни хімічного складу рису при солодорощенні. В процесі дослідження перевірили повноту оцукрювання, визначили кестрактивність за допомогою пікнометра, вміст редукуючих речовин – йодометричним методом, вміст амінного азоту – мідним способом, кислотність – прямим титруванням з фенолфталеїном та колір - колориметричним титруванням.Документ Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів(2013) Скидан, В. О.; Гуріна, Олена Олександрівна; Соболь, Микола ІвановичВикористання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів. The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods.Документ Сировина для безглютенових харчових продуктів(2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Скидан, В. О.Визначено фізичні показники і хімічний склад 7-ми вітчизняних сортів рису. З’ясована можливість виробництва з них солоду як сировини для аглютенових лікувально-дієтичних харчових продуктів.