Перегляд за Автор "Степанець, Іван Федотович"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання спеціалізованих сорбентів для підвищення вмісту мікроелементів в продукції землеробства(2015) Мушинська, Наталія Миколаївна; Степанець, Любов Филимонівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Степанець, Іван Федотович; Купчик, Лідія АндріївнаВ статті наведені результати наукових досліджень мікродобрив пролонгованої дії на основі природних сорбентів — цеолітів, які здатні збагачувати ґрунти мікро- та мікроелементами, підвищувати їх вміст у продукції рослинного походження та не завдавати шкоди навколишньому природному середовищу. The article presents the results of the slow-release micronutrients research. Their production is aimed at the decreasing of solvability of soil-introduced micronutrients, that form the basis of the present organic farming. The recipe and technology of production of specialized sorbing feed additives have been worked out, one of their main components being a natural, environmentally safe material - zeolite, that is capable of enriching the soils with micro- and macronutrients and increasing their content in the plant production.Документ Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі(2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПідвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Основи охорони праці(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичУ підручнику викладені основні відомості з правових та організаційних питань охорони праці, основ фізіології, промислової санітарії та гігієни праці, основ техніки безпеки та пожежної безпеки. Увагу звернено на соціально-економічне значення охорони праці. In a textbook basic information is expounded on legal and organizational questions of labour protection, bases of physiology, industrial sanitation and hygiene of labour, bases of accident and fire safety prevention. Attention is an appeal on the socio-economic value of labour protection.Документ Охорона праці. Лабораторний практикум(1998) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичНавчальний посібник призначений для проведення лабораторних робіт по курсу «Охорона праці». В посібник включені 20 лабораторних робіт, в яких викладені питання промислової санітарії, гігієни праці, основи фізіології, техніки безпеки та пожежної безпеки. В описі кожної роботи наводяться: мета роботи, основні теоретичні положення, схема установки, порядок виконання роботи, зміст звіту, контрольні питання і література. Посібник розрахований для бакалаврів технологічних, механічних та економічних спеціальностей вищих закладів освіти харчової промисловості і може бути використаний також для інших технічних спеціальностей. Склад і кількість робіт, необхідних для вивчення по курсу, визначається ВЗО в залежності від профілюючих дисциплін і оснащення навчальних лабораторій.Документ Проблеми використання водних ресурсів Закарпатської області (на прикладі басейну річки Латориця)(2015) Бектов, Євгеній Олексійович; Степанець, Любов Филимонівна; Семенова, Олена Іванівна; Степанець, Іван Федотович; Лєтицька, Олена МиколаївнаУ статті наведена характеристика використання водних ресурсів басейну річки Латориця в межах України, останні дослідження його екологічного стану за показником індексу Вудівісса (ТВІ), рекомендації щодо покращення якості водних ресурсів та зменшення антропогенного навантаження на водні об’єкти басейну. The article presents the characteristics of water resources basin Latorica in Ukraine, the latest study of its ecological state in terms Vudivissa Index (TVI), recommendations on improving water quality and reducing anthropogenic load on water bodies of the pool.Документ Прогнозування виникнення й розвитку аварії на ВАТ"Чернігівський молокозавод"(2008) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі наведено розрахунки глибини, площі зони хімічного зараження, тривалість вражаючої дії аміаку, час підходу хмар забрудненого повітря до об'єктів, що знаходяться поза межами заводу. The paper estimates the depth zone area of chemical contamination, the length of the harmful effect of ammonia, time of approaching clouds of polluted air to the objects that are outside the plant.Документ Прогнозування розвитку та методи оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів на підприємствах хлібопекарної галузі(2008) Слободян, Ольга Петрівна; Степанець, Іван Федотович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаРозглянуті основні причини аварій та їх сценарій розвитку на підприємствах хлібопекарної галузі. Наведені методики оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів. The basic causes of accidents and their scenario for the baking industry. The method of assessing the consequences of accidents explosive objects.Документ Підвищення якості підготовки фахівців з питань охорони праці(2009) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаАміачні холодильні установки є джерелом аварійних ситуацій техногенного характеру в харчовій промисловості.Для завчасного прогнозування можливих масштабів зараження аміаком, рівня руйнувань обладнання, будівель і споруд авторами розробляється план локалізації і ліквідації аварій. Ammonia refrigeration is the source of man-made emergencies in the food industry. For early prediction of the possible extent of contamination with ammonia, destruction of equipment, buildings authors developed a plan localization and liquidation of accidents.