Перегляд за Автор "Твердохліб, Ірина Олексіївна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Скринінг продуцентів целюлолітичних ферментів серед мезофільних та термотолерантних мікроміцетів(2010) Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Іванов, О. О.; Твердохліб, Ірина Олексіївна; Капічон, А. П.; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаЗдійснено багатоступеневий скринінг серед штамів мезофільних та термотолерантних мікроміцетів на здатність їх до синтезу спектру целюлолітичних ферментів. Для подальшого дослідження відібрано найбільш активні штами.Документ Стимулююча дія електромагнітного поля на бюсинтетичну активність мікроміцетів Penicillium Funiculosum 18В I Penicillium Sclerotiorum 8H(2014) Твердохліб, Ірина ОлексіївнаУ статті розроблено ефективний спосіб підвищення біосинтетичної здат-ності міксоміцетів — продуцентів пектинестерази, який полягає в обробці засівного матеріалу електромагнітним полем. Застосування способу пов 'язане з використанням властивостей мікроорганізмів прискорювати метаболізм під дією електромагнітного поля, що діє протягом певного часу. Доведено перспективність застосування електромагнітного опромінення для активації синтетичної здатності мікроміцетів як способу оптимізації біотехнологічних виробництв ферментних препаратів. Спосіб дає змогу підвищити ефект ферментоутворення до 40 % та скоротити час культивування продуцентів на 38 годин, що є важливим технологічним і економічним аспектом. Запропонований спосіб підвищення біосинтетичної здатності продуцентів може застосовуватись на біотехнологічних підприємствах. An effective way of increasing the biosynthetic capacity of micromycetes (the producers of pectinesterase) has been developed, which involves treatment of seeds by electromagnetic field. Application of this method involves using the properties of microorganisms to accelerate metabolism under the influence of the electromagnetic field over time. The prospects of using the electromagnetic treatment to activate the synthetic ability micromycetes as a way to optimize the biotechnological production of enzyme preparations are shown. The method can improve the effect of enzyme formation up to 40% and reduce the cultivation of producers by 38 hours, which are significant technological and economic aspects. The proposed method of increasing the biosynthetic ability of producers can be applied to biotechnological industries.