Перегляд за Автор "Чорненький, Віталій Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Нові тренди у технологіях заморожування плодів і овочів(2024) Чорненький, Віталій Володимирович; Шутюк, Віталій ВолодимировичПроцес заморожування – це традиційний метод консервування, який широко застосовується в харчовій промисловості для подовження терміну зберігання швидкопсувних продуктів після збору врожаю. Нові технології та нетрадиційні варіанти заморожування мають великий потенціал у галузі виробництва заморожених ягід і овочів щодо пом’якшення структурних пошкоджень, спричинених традиційним процесом заморожування, оскільки вони дозволяють зменшити швидкість заморожування і сприяти утворенню мікроскопічних кристалів льоду з рівномірним розподілом.Документ Перспективи використання ультразвуку в технологіях заморожування(2024) Чорненький, Віталій Володимирович; Шутюк, Віталій ВолодимировичЗастосування ультразвуку в процесі заморожування може скоротити час заморожування, зменшити розмір кристалів льоду та покращити якість заморожених продуктів рослинного походження. Тим не менш, застосування ультразвуку для заморожування продуктів все ще має деякі обмеження. Так, термічний ефект ультразвуку в процесі заморожування може спричинити деякі негативні наслідки для ефективності заморожування та якості продукції.