Перегляд за Автор "Чук, Володимир Васильович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Комплексна переробка яблучної сировини із застосуванням електротехнологій(2004) Чук, Володимир ВасильовичВ дисертації представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень підвищення ефективності комплексної переробки яблучної сировини шляхом застосування електротехнологічних процесів імпульсного електроплазмолізу яблучної тканини та електромембранної підготовки екстрагента для вилучення пектинових речовин із яблучних вичавок. In a thesis the results theoretical and experimental researches of pinch of efficiency of complex processing of malic raw material are submitted by application of master schedules of pulsing electroplasmolysis of a malic tissue and electromembranous opening-up of extragent for withdraw of pectic materials from malic vydavok. Is rotined, that at set effective parameters of pulsing electroprocessing of malic raw material the yield of malic juice after a molding plasmolysis mash increases on 10 %. Set, that usage of a modified bipolar membrane MMB-3 with the improved electrochemical performances, is penetrating softened waters and improved magnetohydrodynamic modes provides pinch of efficiency of process of electromembranous opening-up of extragent and economies of power consumptions.Документ Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)(2002) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Чук, Володимир Васильович; Свінціцька, Анна ІванівнаСпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage