Перегляд за Автор "Marynchenko, Viktor"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Antioxidant characteristics of non-traditional spicy-aromatic vegetable raw materials for restaurant technology(2021) Khareba, Oleksandr; Kuzmin, Oleg; Khareba, Olena; Marynchenko, Viktor; Karputina, Margarita; Koretska, IrynaThe aim of the study is to determine the antioxidant capacity of spicy-aromatic plant raw materials, unconventional for the technology of the restaurant industry. The antioxidant capacity of spicy-aromatic plant raw materials was determined by the method of redoxmetry and pH-metry of aqueous-alcoholic infusions; sensory indicators - according to the expert method; the results of mathematical and statistical processing - according to the Pearson linear correlation method.Документ Exploring the possibility of purification of water-alcohol solutions of different concentrations containing aldehydes and esters by mineral adsorbents(2017) Marynchenko, Viktor; Marynchenko, Lolita; Hyvel, MarianaПроведено порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових роз чинів різної концентрації клиноптилолітом та шунгітом на прикладі домішок етанолу ацетальдегіду та етилацетату. Експериментально встановлено оптимальні концентрації водно-спиртових розчинів та тривалості контакту водно-спиртових розчинів з адсорбентами для ефективної адсорбції альдегідів та естерів. Показано зв'язок концентрації водно-спиртових розчинів з коефіцієнтом ректифікації головних полярних домішок.