Перегляд за Автор "Pysarev, Maxim"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Prospects of potato pulp disposal: review(2021) Rubanka, Kateryna; Terletska, Vita; Pysarev, Maxim; Abramova, AsiatМетою даної роботи було представити основні напрями використання відходів картоплі як джерела різноманітних поживних речовин, які можуть бути використані для отримання додаткових ресурсів – цінної харчової, кормової та технічної продукції. У статті розглянуто та проаналізовано сучасні методи переробки картопляної мезги, окреслено основні переваги використання цих відходів у різних галузях промисловості та проаналізовано проблеми, які при цьому виникають. На основі аналізу літератури ми ідентифікували такі компоненти Bacillius licheniformis, Aspergillus niger, Trichoderma asperellum - для екстракції білка, лимонна кислота - для екстракції пектину, Acremonium cellulolyticus - для оцукрювання залишків крохмалю при виробництві етанолу, використання яких перед або при бродінні забезпечує значний вихід біологічно активних речовин. Ми підтвердили можливість використання целюлози в харчовій промисловості. Однак його харчова цінність і ціна можуть створити всі перспективи для використання в харчовій промисловості. The purpose of this work was to present the main directions of using potato waste as a source of various nutrients that can be used to obtain additional resources - valuable food, feed and technical products. The article considers and analyses modern methods of potato pulp processing, outlines the main benefits of using these wastes in different industries and analyses the problems that arise with this. Based on the literature analysis, we have identified the following components Bacillius licheniformis, Aspergillus niger, Trichoderma asperellum - for protein extraction, citric acid - for pectin extraction, Acremonium cellulolyticus - for saccharification of starch residues during ethanol production, the use of which before or during fermentation provides significant yield of biologically active substances. We have confirmed the possibility of using pulp in the food industry, although there is very little attention paid as a raw material ingredient in the literature. However, its nutritional value and price can create all the prospects for use in the food industry.Документ Prospects of use of concentrated juice as food natural coloring(2020) Levkivska (Muzika), Tetiana; Benderska (Dushchak), Olga; Pysarev, MaximIn the food industry, coloring are used in the production of numerous products in order to give them a more attractive appearance. Usually coloring are used in the production of confectionery, non-alcoholic and low alcohol drinks, liqueurs, cheese desserts, yoghurts, oils, margarines, macaroni, etc. There is no domestic production of food dyes in Ukraine. Purchases of mainly synthetic dyes are carried out to provide food industry enterprises. An alternative to synthetic food colors is the natural ones that come from natural raw materials: vegetables, fruits, berries. A special place among the natural coloring is anthocy. У харчовій промисловості барвники застосовуються при виробництві чисельних продуктів з метою надання їм привабливішого зовнішнього вигляду. Зазвичай барвники використовують при виробництві кондитерських виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, лікерів, сиркових десертів, йогуртів, масел, маргаринів, макаронів та ін. Вітчизняного виробництва харчових барвників в Україні немає. Для забезпечення підприємств харчової промисловості проводяться закупівлі переважно синтетичних барвників. Альтернативою синтетичним харчовим барвникам є природні, що отримуються з натуральної сировини: овочів, фруктів, ягід.