Перегляд за Автор "Verba, Natalia"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Production of canned meat for children's food in Ukraine(2018) Hashchuk, Oleksandra; Moskaluyk, Oksana; Verba, NataliaThe largest assortment of canned food for baby food in the Ukrainian market is represented by the trademark "Hipp" (Austria). This enterprise produces products for infants aged from 4 months to 3 years, including mashed turkey meat, chicken, beef. Trademark "Tema" and "Hame" (Czech Republic) represent approximately the same number of varieties of meat and meat and vegetable mashed potatoes in glass and metal containers of 100 g. Найбільший асортимент консервів для дитячого харчування на українському ринку представлений торговою маркою "Хіпп" (Австрія). Це підприємство випускає продукцію для немовлят у віці від 4 місяців до 3 років, включаючи м'ясо індички, курку, яловичину. Торгова марка "Tema" та "Hame" (Чехія) складають приблизно однакову кількість сортів м'яса та м'яса та овочів пюре в скляних та металевих контейнерах по 100 г.Документ Study of the fatty acid composition of meat pastes for health and preventive purposes(2018) Moskaluyk, Oksana; Radzievska, Irina; Peshuk, Ludmila; Hashchuk, Oleksandra; Verba, NataliaAccording to the concept of healthy nutrition, the issue of fat and fat content is one of the central issues. According to modern ideas, fat is not only a source of energy and plastic material, but also a supplier of physiologically functional ingredients. That is why the daily intake of the necessary amount of fat is important for the normal functioning of the body of each person. We have developed meat pates with the use of vegetable components (mushrooms and mixtures of sprouted grains) and investigated the biological value of the content of polyunsaturated fatty acids in the fat fraction of the developed pates contains all groups of fatty acids, but their content is different. It is shown that the introduction of mushroom and vegetable raw material additives does not cause fundamental changes in the content of individual fatty acids. Відповідно до концепції здорового харчування, питання споживання жирів та жировмісних продуктів займає одне з центральних місць. За сучасними уявленнями жири – це не тільки джерело енергетичного і пластичного матеріалу, але й постачальник фізіологічно функціональних інгредієнтів. Саме тому щоденне вживання необхідної кількості жирів є важливим для нормальної життєдіяльності організму кожної людини. Нами були розробленні м'ясні паштети з використанням рослинних компонентів (грибів та суміші пророщених зерен) та досліджено біологічну цінність за вмістом в їх складі поліненасичених жирних кислот жирова фракція розроблених паштетів містить усі групи жирних кислот, але їх вміст неоднаковий. Показано, що введення добавок грибної та рослинної сировини не викликає принципових змін вмісту окремих жирних кислот.