Перегляд за Автор "Zotkina, Larysa"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Calculation of geometrical parameters of the cossettes scalder(2013) Zotkina, Larysa; Verhola, Georgy; Tkachuk, NataliiaThe process of cossettes scalding are examined. The exploration objective is the development of calculation methods for the parameters of the countercurrent cossettes scalders. The research techniques are based on physicochemical laws of constitutional changes and on industrial data processing. The basic stages of cossettes scalding are: preliminary heating of cossette, final heating of cossette, separation of blood and scalder mixture and foam, defoaming.The formulas for calculation of scalder diameter, the length of countercurrent and mixing parts, as well as the diameter of defoamer are proposed reasoning from optimum hydrodynamic conditions in a scalder.The basic dimensions for the scalders of different productivity are adduced.Документ Combined consecutive mass-transfer process «distillation – membrane separation» for separation of liquid mixes(2013) Kopylenko, Anatoliy; Mikulionok, L. O.; Riabtsev, G. L.; Timonin, Alexander; Zotkina, LarysaCombined consecutive mass-transfer process «distillation – membrane separation» for separation of liquid mixes.Документ Investigation of steam cavitation device for illumination of canned food juices(2019) Zheplinska, Mariia; Zotkina, LarysaWe conducted research on the use of steam condensation cavitation to illuminate apple juice instead of its usual preheating. In the laboratory, exposure studies were conducted water vapor to illuminate apple juice. The results of the study showed that with increasing temperature the sediment content increases and, as a result, decreases color of juice. However., when you enter more pairs the amount of siege decreases. Ми провели дослідження щодо використання кавітації парової конденсації для освітлення яблучного соку замість його звичайного підігріву. У лабораторних дослідженнях були проведені дослідження водяної пари для освітлення яблучного соку. Результати дослідження показали, що зі збільшенням температури вміст осаду зростає і, як наслідок, зменшується колір соку. Однак при введенні більшої кількості пари кількість облоги зменшується.Документ Selection and development of cossettes scalder calculation method(2014) Zotkina, Larysa; Verhola, Georgy; Tkachuk, NataliiaThe requirements for the process of cossettes scalding are examined. The exploration objective is the development of calculation methods for the parameters of the countercurrent cossettes scalders. The formulas for calculation of scalder diameter, the length of countercurrent and mixing parts, as well as the diameter of defoamer are proposed reasoning from optimum hydrodynamic conditions in a scalder. The basic dimensions for the scalders of different productivity are adduced.Розглянуто вимоги до процесу ошпарювання бурякової стружки. Визначено мету досліджень - удосконалення методики розрахунку геометричних параметрів протиточних ошпарювачів.Виходячи з оптимальних гідродинамічних умов проведення процесів в ошпарювачі, запропоновані формули для розрахунку: діаметра ошпарювача, довжини противоточної ділянки, довжини ділянки змішування, діаметра збірника-піногасника. Наведено основні розміри для ошпарювачів різної продуктивності.Документ Usubanie biologiczny aktywnych substancji z zoil leczniczych przez ekstrakcja i nalegania(2012) Zheplinska, Mariia; Zotkina, Larysa; Nemirovich, PetrW artykule naprowadzane wyniki badań z wyznaczenia optymalnych parametrów procesów ekstrakcje i nalegania z ziół leczniczych biologiczny aktywnych substancji, które można wykorzystywać jak substancje przy produkcji napojów profilaktycznego mianowania.