Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Управлінська інформаційна система підприємства(2015) Осадча, Ганна Григорівна; Власенко, Ірина МихайлівнаПоняття «дані» та «інформація» близькі за своїм змістом, між іншим є важлива різниця: дані - це «сирі» факти та числа, які лише будучи обробленими, стають інформацією. The notion of "data" and "information" similar in content, among other important difference: the data - a "raw" facts and figures that are just being processed, becomes information.Документ Модель ABC в систем і обліку витрат(2014) Головко, Ольга Миколаївна; Осадча, Ганна ГригорівнаМетод обліку і калькулювання витрат за функціями (Activity-Based Costing, скорочено АВС) виник у США і поширився з кінця 1980-х років завдяки роботам Г. Бере, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. Цей метод використовують близько 10% великих компаній, у тому числі в США, Великобританії, континентальної Європі, Австралії. Універсальність методу дозволяє його використовувати на виробничих підприємствах, в організаціях оптової та роздрібної торгівлі, сфери послуг.годов благодаря работам Г. Берет, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. The method of accounting and calculation of costs in function (Activity-Based Costing, abbreviated ADR) originated in the United States and has spread from the late 1980s through the work of G. Beret, G. Cooper, T. Johnson, R. Kaplan. This method is used about 10% of large companies, including US, UK, continental Europe, and Australia. The versatility of the method allows its use in manufacturing enterprises, organizations wholesale and retail trade, services.Документ Традиційна методологія калькулювання - з повним розподілом витрат(2014) Осадча, Ганна ГригорівнаВиробничі підприємства розподіляють накладні витрати з метою розрахунку повної собівартості одиниці продукції. Такий підхід дуже важливий для підприємств якщо ціна реалізації продукції визначається виходячи з її собівартості (хлібопекарська, м'ясо-молочна, борошно-мукомельна, цукрова промисловості тощо). Підприємства, що виробляють продукцію, яка забезпечує необхідний рівень життєдіяльності людини в своїй діяльності мають відшкодовувати всі витрати та заощаджувати певний рівень прибутку і рентабельності. Продукція цих підприємств не є підакцизною. Production company distributes overhead costs to calculate the total cost per unit of output. This approach is very important for businesses if the price of products is determined based on its cost (bakery, meat, milk, flour, flour, sugar industry, etc.). Companies that manufacture products that provides the required level of human activity in its activities should cover all costs and save some income and profitability. Products of these companies is not subject to excise duty.Документ Класифікація бюджетів на підприємствах харчової промисловості(2014) Осадча, Ганна ГригорівнаВ сучасних умовах жорсткої конкуренції за виробництво та ринки збуту все більше приділяється увага науковим підходам управління ді-яльністю господарюючих суб'єктів. Одним із основних принципів управлінського обліку є бюджетуван-ня. Такої думки дотримуються ряд вітчизняних та зарубіжних вчених в галузі управлінського обліку. Різновидність бюджетів, що складають суб'єкти господарювання ви-значається видом діяльності. In today's fiercely competitive environment for the production and markets more scientific approach focuses on managing di economic agents' activities. One of the main principles of management accounting is budgeting-tion. Such a view is shared by a number of domestic and foreign scholars in the field of management accounting. Variety budgets that comprise entities is determined activity.