Навчальні посібники
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7505
Переглянути
105 результатів
Результати пошуку
Документ Монтаж та технічний сервіс обладнання(2017) Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро Миколайович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Свідерська, Олександра ІгорівнаВ навчальному посібнику наведено низку практичних робіт для вирішення завдань виконання і розрахунку складових частин монтажних робіт та технічного сервісу обладнання. Кожна робота містить теоретичні основи, приклади розрахунку, варіанти завдань для самостійної роботи, запитання для самоперевірки. Навчальний посібник розрахований для студентів вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі технологічного обладнання переробних та харчових виробництв. Може бути корисний для студентів і фахівців споріднених спеціалізаційДокумент Інжиніринг у ресторанному бізнесі(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Куц, Анатолій Михайлович; Корецька, Ірина Львівна; Кузьмін, Антон ОлеговичУ навчальному посібнику викладені науково-теоретичні та методичні основи інжинірингу у ресторанному бізнесі, що дозволяє здобувачам кваліфіковано приймати рішення, управляти командою проекту згідно графіку виконання робіт, координувати людськими, матеріальними, фінансовими потоками в межах бюджету. У навчальному посібнику представлено сучасні тенденції інжинірингу при проектуванні інженерних систем: мережі і споруди водопостачання і каналізації, санітарно-технічні системи будівель, основи формування теплового режиму і вимоги до повітряного середовища приміщень, системи опалення, вентиляції, кондиціювання, інженерне обладнання закладів ресторанного господарства на основі сучасних наукових підходів. Навчальний посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». Навчальний посібник може бути корисний для інженерно-технічних працівників при підготовці і просуванні інженерно-будівельних проектів закладів ресторанного господарства. The training manual outlines the scientific, theoretical and methodological foundations of engineering in the restaurant business, which allows applicants to make qualified decisions, manage the project team according to the work schedule, coordinate human, material, financial flows within the budget. The textbook presents modern engineering trends in the design of engineering systems: water supply and sewerage networks and facilities, sanitary systems of buildings, the basics of the formation of the thermal regime and the requirements for the air environment of premises, heating, ventilation, air conditioning systems, engineering equipment of restaurant facilities based on modern scientific approaches The textbook is intended for the preparation of applicants for the specialty 181 "Food Technologies". The manual can be useful for engineering and technical workers in the preparation and promotion of engineering and construction projects for restaurant facilities.Документ Дизайн систем візуальної інформації(2019) Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Рубцов, Анатолій Львович; Свірко, Володимир Олександрович; Олійник, Олена Павлівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Кузьмін, Олег ВолодимировичНавчальний посібник присвячений науково-методичним засадам зі створення систем візуальної інформації та методології дизайнерського проектування піктографічних інформаційних систем на основі уніфікації, модульності, трансформованості, естетичності знакових повідомлень; формування і впровадження засад з підвищення графічної культури відповідних фахівців. The textbook is devoted to scientific and methodological principles for the creation of visual information systems and methodology for the design of pictographic information systems based on the unification, modularity, transformation, aesthetics of symbolic messages; formation and implementation of principles for improving the graphic culture of relevant professionals.Документ Електрична частина станцій і підстанцій(2017) Омельчук, Анатолій ОлександровичПриведені елементи теорії, необхідні для розуміння роботи електричних апаратів, їх конструкцій, принципи побудови схем електричної частини станцій і підстанцій, системи управління, вимірювання і контролю на електростанціях і підстанціях, методи розв’язання задач проектування і експлуатації електричної частини станцій і підстанцій. Для студентів з енергетичних спеціальностей вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, а також для інженерно-технічних працівників енергетичних компаній та енергетиків підприємств.Документ Економіка готельно-ресторанного бізнесу(2018) Басюк, Тетяна Петрівна; Керанчук, Тетяна ЛьвівнаРозглянуто економіко-правові засади фунціонування підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу, теоретичні та практичні аспекти економіки готельних та ресторанних закладів. Викладено основи формування економічних ресурсів та управління ними в готелях та ресторанних закладах, описано методичні підходи щодо аналізу економічних параметрів їх діяльності, в тому числі фінансових результатів діяльності. Розглянуто основи стратегічного та поточного планування діяльносі підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу.Документ Дизайн Web-сторінок: HTML+CSS(2017) Шикула, Олена МиколаївнаВикладено основи мови розмітки гіпертекстових документів (HTML), основні прийоми і методи розроблення та оформлення дизайну Web-сторінок засобами HTML; висвітлено основні способи використання CSS-стилів оформлення зовнішнього вигляду HTML-документів.Документ Спеціальні розділи математики для економістів(2016) Радзієвська, Олена Іванівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна; Васютинська, Юлія ОлегівнаНавчальний посібник (І, ІІ частини) написано згідно з програмою курсу «Теорія ймовірностей та математична статистика» для студентів економічних спеціальностей. Лекції попри теоретичний матеріал містять багато прикладів, розв’язання яких приведене не тільки аналітично, але і за допомогою сучасних інформаційних технологій (програм MS Exсel, MathCad). Практичні заняття побудовано на спеціально підібраних задачах, які мають економічну спрямованість. Приведено зразки тестів та контрольних робіт. Рекомендовано студентам економічних спеціальностей очної і заочної форм навчання, аспірантам, викладачам та фахівцям, що вивчають дисципліну самостійно.Документ Економіко-математичні методи і моделі в галузі управління персоналом(2019) Мазник, Ліана Валеріївна; Березянко, Тамара Володимирівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Драган, Олена Іванівна; Олійниченко, Олена МиколаївнаНавчальний посібник відрізняється збалансованістю та зрозумілістю викладу матеріалу. Тематична композиція навчального посібника та його практичні завдання у формі тестів, розрахункових вправ, спрямовані на впровадження прикладних методик економіко-математичного моделювання для застосування на практиці, сприяє розвитку аналітично-розрахункових здібностей і готує до прийняття самостійних рішень в управлінні персоналом. Навчальний посібник призначено для здобувачі закладів вищої освіти для самостійного вивчення дисципліни «Економіко-математичне моделювання».Документ Податковий менеджмент(2017) Клокар, О. О.; Бойко, Світлана Василівна; Кеменяш, І. Г.; Рущишин, Н. М.У навчальному посібнику висвітлюються питання теорії та практики функціонування податкового менеджменту в Україні.The textbook covers issues of theory and practice functioning of tax management in Ukraine.Документ Податкова система(2016) Клокар, О. О.; Бойко, Світлана Василівна; Кеменяш, І. Г.; Рущишин, Н. М.У навчальному посібнику висвітлюються питання теорії та практики функціонування податкової системи в Україні. Всебічно охарактеризовані податки та збори, що справляються в Україні. Особливу увагу приділено історичному аспекту становлення та розвитку податкових відносин в Україні та розвитку теорії оподаткування.The textbook covers issues of theory and practice of the functioning of the tax system in Ukraine. Comprehensively characterized taxes and fees in Ukraine. Particular attention is paid to the historical aspect of the formation and development of tax relations in Ukraine and the development of the theory of taxation.