Авторські свідоцтва
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7500
Переглянути
343 результатів
Результати пошуку
Документ Пшеничний хліб підвищеної біологічної цінності (Патент на корисну модель № 141332)(2020) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаТехнологічний результат полягає у створенні рецептури хліба з підвищеним вмістом білку, біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних сполук, харчових волокон, забезпеченні необхідних реологічних показників та смакових якостей хліба з оздоровчими властивостями і відповідно розширенні асортименту продуктів функціонального призначення.The technological result consists in creating a recipe for bread with an increased content of protein, biologically active substances, in particular vitamins, mineral compounds, dietary fibers, providing the necessary rheological indicators and taste qualities of bread with health-giving properties and, accordingly, expanding the assortment of functional products.Документ Бродильний апарат (патент № 148471 на корисну модель)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблено принципово нову конструкцію апарату для приготування та зброджування сусла, який забезпечить необхідні умови культивування поверхневої аеробної асоціативної культури. A fundamentally new design of a fermentation apparatus for the preparation and fermentation of wort has been developed, which will provide the necessary conditions for the cultivation of a surface aerobic associative culture.Документ Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)(2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена ВолодимирівнаСпосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.Документ Визначення рейтингу нових виробів (рекомендації до оцінювання нового харчового продукту)(2020) Корецька, Ірина Львівна; Кузьмін, Володимир Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Кравчук, Надія Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаТвір призначений для визначення рейтингу нових виробів (на прикладі рекомендацій до оцінювання нового харчового продукту). При проведенні конкурсу, як приклад - фахового, кулінарного, дегустаційного оцінювання інноваційних робіт студентів тощо, зазвичай оцінювання нових виробів конкурсу комісія починає з визначення зовнішніх органолептичних показників виробів.Документ Віброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером (Патент на корисну модель № 143982)(Патент 143982 UA, МПК B01D 11/02 (2006) Віброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером / Зав'ялов В. Л., Мисюра Т. Г., Попова Н. В., Чорний В. М. : заявник Національний університет харчових технологій. — № u202001226 ; заявл. 25.02.2020 ; опубл. 225.08.2020, Бюл.№ 16 р., 2020) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичВіброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером, що містить циліндричний корпус з 55 кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагенту контейнером, та штуцерами введення екстрагенту і відведення екстракту, який відрізняється тим, що контейнер виготовлено із суцільного жорсткого матеріалу. Vibratory extractor of periodic action with a rigid container containing a cylindrical body with 55 cover and vibrating actuator connected via vibrating rod to extractant permeable container, and fittings for the introduction of the extractant and the removal of the extract, which is different the fact that the container is made of solid rigid material.Документ Екстрактор (Патент на винахід № 121672)(Патент 121672 UA, МПК B01D 11/2 (2006) Екстрактор / Мисюра Т. Г., Зав'ялов В. Л., Попова Н. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № a201711977 ; заявл. 06.12.2017 ; опубл. 10.07.2020, Бюл. № 13., 2020) Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія ВікторівнаЕкстрактор, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, штуцери введення екстрагенту і виведення екстракту та проникний для екстрагенту сітчастий контейнер, який відрізняється тим, що сітчастий контейнер виконано у вигляді нерухомого циліндра, в якому міститься набір тарілок з конусними різноспрямованими соплами, при цьому зовнішня верхня 20 тарілка закріплена через фланець із вібруючим штоком, зовнішня нижня тарілка закріплена через проміжні пальці з опорою, а внутрішні тарілки дистанційовані між собою демпферами. Extractor containing cylindrical body with cover and vibratory drive, fittings for insertion extractant and the introduction of the extract and permeable to the extractant mesh container, which possible by the fact that the mesh container is made in the form of a stationary cylinder in which contain a set of plates with conical multi-directional nozzles, with the outer top 20 the plate is fixed through a flange with a vibrating rod, the external lower curtain is fixed through the intermediate fingers with support, and the inner plates are spaced apart by dampers.Документ Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (патент на корисну модель № 141359 )(2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Ольга ВолодимирівнаСпосіб отримання м'яких сирів включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, що піддається зсіданню під дією сичужного ферменту, кальцію хлористого та закваски чистих культур молочнокислих мікроорганізмів. При цьому додатково у молоко вносять прянощі: куркуму або імбир, або гуньбу.Документ Склад кисломолочного напою із молочною сироваткою забарвленою (патент на корисну модель №138946)(2019) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна ВолодимирівнаСклад кисломолочного напою містить молоко, сироватку, закваску. Як сироватка застосовується молочна сироватка забарвлена. Додатково в складі міститься концентрат молочного білка, при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: молоко знежирене 74,58-81,60; молочна сироватка забарвлена 15-20; закваска 3-5 концентрат молочного білка 0,40-0,42. The composition of sour milk drink contains milk, whey, sourdough. Whey colored is used as whey. Additionally, the composition contains a concentrate of milk protein, in the following ratio, wt. %: skim milk 74.58-81.60; whey colored 15-20; leaven 3-5 milk protein concentrate 0.40-0.42.Документ Спосіб комплексної переробки томатів (Патент на винахід № 112207 UA)(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичСпосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.Документ Спосіб виготовлення інулінвмісного розчину з топінамбура (Патент на винахід № 112818 UA)(2016) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОтриманий патент на винахід стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура за допомогою вапняного молока. The got patent on an useful model touches technology of production inulin of containing solution for food and pharmaceutical industry, namely to the technological processes in that cleaning of extract of topinambour is envisaged by means of limewater.