Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення активності пічного вапна (Патент на корисну модель № 51736)
    (2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна
    Використання запропонованого способу визначення активності пічного вапна дає можливість значно спростити визначення цього показника, скоротити час на його контроль і підвищити точність результатів, що дозволить поставити цей метод на потік цукрового виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення активності вапна у вапняному молоці (Патент на корисну модель № 50229)
    (2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна
    Спосіб визначення активності вапна у вапняному молоці, що включає титрування наважки вапняного молока соляною кислотою, який відрізняється тим, що береться обєм вапняного молока 500-600 см, фільтрується, відбирається наважка вапняної води в кількості 50-60 г, після чого вона титрується децинормальною соляною кислотою, а активність вапна у вапняному молоці визначається як відсоткове відношення концентрації вапна у вапняній воді до величини розчинності вапна в ній.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб встановлення оптимального режиму випалу вапняку (Патент на корисну модель № 17995)
    (2006) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович
    Спосіб встановлення оптимального режиму випалу вапняку, який включає основний фактор - хімічний склад вапняку, який відрізняється тим, що встановлення оптимального режиму випалу вапняку, який забезпечить отримання вапняного молока з оптимальним діапазоном питомої поверхні твердої ази гідроксиду кальцію, полягає у підборі тепператури випалу з урахуванням вихідної кристалічної структури вапняку, а саме: якщо вапняк має дрібну структуру, то випал проводять в середньожорсткому режимі; якщо вапняк має крупну структуру, то випал проводять у мякому режимі.