Antioxidants in food systems. Mechanism of action
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
The mechanisms of action of natural and synthetic antioxidants in food systems including lipids, proteins and carbohydrates have been discussed. It is essentially important and may predict the antioxidants effectiveness in the processes of food storage. The main benefits of industrial antioxidant utilization were considered. The most attention was given to the antioxidants mixtures and most effective synergists.
Опис
Ключові слова
oxidation, free radicals, activation of oxygen, photosensitizations, synergism, antagonism, окиснення, вільні радикали, активація кисню, фотосенсибілізатори, синергізм, антагонізм, кафедра екології та екоменеджменту, кафедра харчової хімії, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Polumbryk, Maksym
Antioxidants in food systems. Mechanism of action / M. Polumbryk, S. Ivanov, O. Polumbryk // Ukrainian journal of food science. — 2013. — Vol. 1, Issue 1. — P. 15-40.