Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Стаття присвячена проблемі зниження глікемічного індексу хлібобулочних виробів для хворих на діабет. В матеріалах статті обґрунтована необхідність збагачення хліба функціональними інгредієнтами з низьким глікемічним індексом та високою фізіологічною активністю поряд із заміною в їх рецептурі цукру. Доведена доцільність збагачення хлібобулочних виробів з замінниками цукру (фруктозою, лактулозою) пшеничними висівками, сухою пшеничною клейковиною, соєвою олією, йодованою сіллю, що містять функціональні інгредієнти, які покращують спектр фізіологічних властивостей цих виробів.
Опис
Ключові слова
хлібобулочні вироби, діабет, функціональні інгредієнти, глікемічний індекс, харчові волокна, хлебобулочные изделия, диабет, функциональные ингредиенты, гликемический индекс, пищевые волокна, bakery, diabetes, functional ingredients, glycemic index, dietary fiber, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами / В. І. Дробот, Н. О. Місечко, Ю. В. Бондаренко, Ю. С. Приходько // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 11. – С. 44-45.