Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Стаття присвячена проблемі зниження глікемічного індексу хлібобулочних виробів для хворих на діабет. В матеріалах статті обґрунтована необхідність збагачення хліба функціональними інгредієнтами з низьким глікемічним індексом та високою фізіологічною активністю поряд із заміною в їх рецептурі цукру. Доведена доцільність збагачення хлібобулочних виробів з замінниками цукру (фруктозою, лактулозою) пшеничними висівками, сухою пшеничною клейковиною, соєвою олією, йодованою сіллю, що містять функціональні інгредієнти, які покращують спектр фізіологічних властивостей цих виробів.

Опис

Ключові слова

хлібобулочні вироби, діабет, функціональні інгредієнти, глікемічний індекс, харчові волокна, хлебобулочные изделия, диабет, функциональные ингредиенты, гликемический индекс, пищевые волокна, bakery, diabetes, functional ingredients, glycemic index, dietary fiber, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами / В. І. Дробот, Н. О. Місечко, Ю. В. Бондаренко, Ю. С. Приходько // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 11. – С. 44-45.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced