Їжа у повсякденному житті козацької старшини як природня необхідність та соціальна ідентифікація

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті, на основі матеріалів щоденників Я. Марковича вперше реконструйований режим харчування козацької старшини першої половини ХVIII ст. Визначено типовий час прийому їжі і виділені основні та другорядні трапези. Розглянуто сировинний склад харчування еліт, виділено типові та делікатесні харчові продукти. Наголошено на домінуванні соціальної складової над фізіологічною у харчуванні представників козацької верхівки. In an article on the basis of diaries J. Markovic was first reconstructed diet Cossack first half of the eighteenth century. Determined typical meals and selected primary and secondary meal. Considered a raw material composition food elite, highlighted typical and delicious food. Emphasized the dominance of the social component of nutritional physiology representatives of the Cossack elite.

Опис

Ключові слова

Яків Маркович, козацька старшина, режим харчування, обід, їжа, алкоголь, James Markovic, Cossack, diet, dinner, food, alcohol, кафедра гуманітарних дисциплін

Бібліографічний опис

Пивоваренко, О. А. Їжа у повсякденному житті козацької старшини як природня необхідність та соціальна ідентифікація / О. А. Пивоваренко // Етнічна історія народів Європи. – 2016. – Вип. 49. – С. 27-33.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced