Купажі олій – перспективне джерело поліненасичених жирних кислот для молочної промисловості
Файли
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У даній статті запропоновано розроблення складу купажів натуральних рослинних олій для часткової заміни жиру у молочних продуктах, що дозволить отримати продукти із максимально збалансованим жирнокислотним складом та співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6 : ω-3. Здійснено літературний пошук за темою досліджень, проаналізовано жирнокислотний склад різних видів рослинних олій, на основі яких у подальшому пропонується створення купажів з функціональними властивостями та підвищеною біологічною цінністю.
This article proposes the development of a composition of natural vegetable oil blends for the partial replacement of fat in dairy products, which will allow products with the maximum balanced fatty acid composition and ratios of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3. A literary search was conducted on the subject of research, the fatty acid composition of different types of vegetable oils was analyzed, on the basis of which further the creation of blends with functional properties and increased biological value is proposed.
Опис
Ключові слова
рослинні жири, суміш рослинних олій, купажі рослинних олій, vegetable fats, a mixture of vegetable oils, blends of vegetable oils, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра біотехнології і мікробіології
Бібліографічний опис
Ющенко, Н. М. Купажі олій – перспективне джерело поліненасичених жирних кислот для молочної промисловості / Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець // Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв : Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – 2015. – №166. – С. 192–198.