Модель кінетики тепломасопереносу в процесі НВЧ-обробки харчової сировини

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Процеси мікрохвильової (НВЧ) обробки харчової сировини достатньо складні для теоретичного моделювання, оскільки, з точки зору термодинаміки не - оборотних процесів, це ряд пов’язаних явищ переносу маси, енергії, імпульсу в умовах неоднорідності та не лінійності гетерогенного середовища. Відсутність системного підходу при отриманні моделей часто призводить до грубих помилок і, як наслідок, поганої адекватності з експериментом. Зазвичай, роблять припущення, що основний масоперенос здійснюється не концентраційною дифузією вологи, а впливом термодифузії, і фільтраційним перенесенням можна знехтувати. У статті запропоновано кінетичну модель тепломасообмінних процесів при впливі НВЧ-поля на харчову сировину, яка враховує фільтраційний масопереніс під дією градієнта тиску, що виникає в обсязі тіла. The processes of microwave processing of food raw materials are quite complex for theoretical modeling, since, in terms of the thermodynamics of irreversible processes, this is a series of associated phenomena of mass transfer, energy, momentum under heterogeneity and nonlinearity of a hete- rogeneous medium. The lack of systematic approaches in obtaining the models often leads to gross errors and, as a consequence, to inaccurate experimental data. Usually it is assumed that the main mass transfer is carried out not by the concentration of moisture diffusion, but by the influence of thermal diffusion, and the filtration transfer can be neglected.

Опис

Ключові слова

кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, тепломасообмін, модель, рівняння, НВЧ, волога, тиск, температура, heat transfer, model, equation, microwave, moisture, pressure, temperature

Бібліографічний опис

Модель кінетики тепло- масопереносу в процесі НВЧ-обробки харчової сировини / І. Г. Бабанов, В. О. Потапов, С. В. Прасол, А. О. Шевченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2017. - Т. 23, № 5. – С. 80–86

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced