Дослідження протекторних властивостей ягід обліпихи щодо іонів Pb (II), Cd (II) та Hg (II)

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Вперше досліджено протекторні властивості ягід обліпихи щодo іонів токсичних металів, таких як Pb (II), Hg (II), Cd (II). Для визначення значень протекторних властивостей для токсичних іонів металів (% / 1 г зразка) були отримані такі результати: ППВ-Pb = 98,93 ± 0,2, ППВ -Cd = 80,55 ± 0,1, ППВ -Hg = 95,43 ± 0,3 для подрібнених сушених ягоди; ППВ -Pb = 38,41 ± 0,3, ППВ -Cd = 1,78 ± 0,2, ППВ -Hg = 55,11 ± 0,2 для подрібнених свіжих ягід; ППВ Pb = 38,40 ± 0,2, ППВ -Cd = 1,75 ± 0,1, ППВ -Hg = 57,61 ± 0,2 для пюре, отриманого бланшуванням парою. The protective properties of berries of sea buckthorn for the ions of toxic metals such as Pb (II), Hg (II), Cd (II) were investigated for the first time. The following results were obtained for determining the values of tread properties for toxic metal ions (%/1 g of specimen): ITP-Pb = 98.93±0.2, ITP-Cd = 80.55±0.1, ITP-Hg = 95.43±0.3 for crushed dried berries; ITP-Pb = 38.41±0.3, ITP-Cd = 1.78±0.2, ITP-Hg =55.11±0.2 for shredded fresh berries; ITP-Pb = 38.40±0.2, ITP-Cd = 1.75±0.1, ITP-Hg = 57.61±0.2 for puree, obtained by steam blanching. The quantitative characteristics of the binding ability of the investigated samples are obtained.

Опис

Ключові слова

токсичні метали, протекторні властивості, харчові продукти, кафедра харчової хімії, toxic metals, protective properties, food products, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дослідження протекторних властивостей ягід обліпихи щодо іонів Pb(II), Cd(II),Hg(II) / Є. Є. Костенко Л. М. Мельник, О. М. Бутенко, С. В. Матко // Наукові праці НУХТ. – 2019. – Т.25, № 3. – С. 244-252

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced