Використання фіто екстрактів для підвищення харчової цінності зерна

Вантажиться...
Ескіз

Дата

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Обґрунтовано доцільність застосування водних екстрактів рослин, які містять фітонциди, для інтенсифікації накопичення вітамінів у процесі пророщування зерна. Досліджено, що водні екстракти часнику, цибулі насіння кропу, а також череди та ромашки мають позитивний біохімічний фон для активізації метаболічних процесів у зерновому організмі, що сприяє інтенсифікації синтезу біологічно активних речовин, зокрема вітамінів-антиоксидантів, вітамінів групи В, вітаміноподібних речовин тощо. Фітоекстракт шавлії інгібує показники фізіологічної повноцінності зерна. Доведено, що використання екстрактів часнику, цибулі та насіння кропу сприяє пригніченню росту мікроорганізмів у процесі пророщування зерна.

Опис

Бібліографічний опис

Використання фіто екстрактів для підвищення харчової цінності зерна / С. А Бажай-Жежерун, Л. В Береза-Кіндзерська, Л. М Солодко, О. В Тогачинська // Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Серія : Технічні науки. – 2019. – Том 3 (69), № 3. – С.53–57.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в