Ферментативна активність окремих представників родів Coprinellus та Coprinopsis

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

The presence of certain enzymes characterizing the metabolism of carbohydrates (amylase, cellulase), proteins (protease), lipids (lipase), nitrogen compounds (nitrate reductase) and redox proceses (laccase) in the representatives of Coprinopsis atramentaria, Coprinopsis cinerea and Coprinellus ephemerus have been verified. The presence or absence of the activity of above mentioned enzymes in investigated strains by the methods of qualitative color tests have been determined. У представників видів Coprinopsis atramentaria, Coprinopsis cinerea та Coprinellus ephemerus перевірено наявність певних ферментів, які характеризують метаболізм вуглеводів (амілаза, целюлаза), білків (протеаза), ліпідів (ліпаза), азотистих сполук (нітратредуктаза) та окисно-відновних процесів (лаказа). Методами якісних кольорових реакцій зазначено наявність чи відсутність ферментативної активності вище вказаних ензимів у досліджених штамів.

Опис

Ключові слова

enzymes, enzymatic activity, color tests, кольорові реакції, ферментативна активність, ензими

Бібліографічний опис

Кирпушко, О. В. Ферментативна активність окремих представників родів Coprinellus та Coprinopsis / О. В. Кирпушко, М. Л. Ломберг // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 49. – С. 31–35.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced