Удосконалення технології органічної фруктової пастили функціонального спрямування

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті проаналізовано можливість отримання органічної фруктової пастили — кондитерського виробу з високим вмістом біологічно-активних речовин. Оптимізовано рецептурний склад пастили, удосконалено технологічну схему її виробництва. Встановлені технологічні режими сушіння — 6 год за температури 65—70°С. З’ясовано, що споживання пастили «Сливова з чіа» забезпечує організм людини високим вмістом харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, калієм, фосфором, марганцем, міддю, вітаміном С, кальцієм, залізом, вітаміном РР. Органічна сливова пастила має низьку енергетичну цінність, характеризується як продукт з низьким глікемічним показником, що дозволяє споживати її всім верствам населення.The article analyzes the possibility of obtaining an organic fruit pastille — a confectionery product with a high content of biologically active substances. The recipe composition of the pastille has been optimized, and the technological scheme of its production has been improved. The established technological modes of drying are 6 hours at a temperature of 65-70°С. It has been found that the consumption of "Plum pastille with Chia" provides the human body with a high content of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, potassium, phosphorus, manganese, copper, vitamin C, calcium, iron, vitamin PP. Organic plum pastille has a low energy value, is characterized as a product with a low glycemic index, which allows it to be consumed by all segments of the population.

Опис

Ключові слова

органічні вироби, фруктова пастила, насіння чіа, функціональні харчові продукти, organic products, fruit pastille, chia seeds, functional food products, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Удосконалення технології органічної фруктової пастили функціонального спрямування /Ю. В. Камбулова, О. О. Кохан, Н. В. Олексієнко, Д. В. Ворочек, О. С. Щирська // Харчова промисловість. – 2021. – №30. – С. 58-65

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced