Імітаційне моделювання процесу тонкого подрібнення м’ясної сировини
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Для створення раціональної конструкції обладнання для тонкого подрібнення м’ясної сировини, обґрунтування доцільних режимів його роботи проведено імітаційне моделювання процесу її оброблення в програмі Solid Works Flow Simulation. Для визначення доцільних видів подрібнюючих пристроїв та раціонального режиму їх роботи було промодельовано процес при різних типах ріжучого механізму при зміні частоти обертання ножів. Моделювання показало, що найбільше значення завихреності спостерігається при частоті обертання ножів 2200 об/хв. Високі швидкості забезпечують якісне подрібнення, але призводять до значних витрат енергії. При зниженні частоти обертання завихреність знижується, причому темпи її зменшення падають. Тому доцільно використовувати частоту обертання ножів на рівні 2120 об/хв, що забезпечить достатню якість продукту.
Доцільно використовувати ріжучий механізм, що складається з решіток з діаметром отворів 3 мм і 6 мм та двома різними ножами (з трьома лезами та чотирма лезами).
The processing process was simulated in SolidWorks Flow Simulation to create a rational design of equipment for fine-grinding meat raw materials and to substantiate the appropriate modes of operation. To determine the appropriate types of grinding devices and the rational mode of their operation, the process was modeled with different types of cutting mechanisms at varying knife rotation speeds. The modeling showed that the highest vorticity value is observed at a knife rotation speed of 2200 rpm. High speeds provide high-quality shredding but lead to significant energy consumption. With a decrease in rotational speed, the vorticity decreases, and the rate of decrease decreases. Therefore, it is advisable to use a knife speed of 2120 rpm, which will ensure sufficient product quality. It is advisable to use a cutting mechanism consisting of slicing grids with a hole diameter of 3 mm and 6 mm and two different knives (with three blades and four blades).
The processing process was simulated in SolidWorks Flow Simulation to create a rational design of equipment for fine-grinding meat raw materials and to substantiate the appropriate modes of operation. To determine the appropriate types of grinding devices and the rational mode of their operation, the process was modeled with different types of cutting mechanisms at varying knife rotation speeds. The modeling showed that the highest vorticity value is observed at a knife rotation speed of 2200 rpm. High speeds provide high-quality shredding but lead to significant energy consumption. With a decrease in rotational speed, the vorticity decreases, and the rate of decrease decreases. Therefore, it is advisable to use a knife speed of 2120 rpm, which will ensure sufficient product quality. It is advisable to use a cutting mechanism consisting of slicing grids with a hole diameter of 3 mm and 6 mm and two different knives (with three blades and four blades).
Опис
Ключові слова
тонке подрібнення, ніж, моделювання, решітка, ріжучий механізм, частота обертання, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, fine grinding, modelling, knife, grating, cutting mechanism, rotational speed
Бібліографічний опис
Новицький, В. С. Імітаційне моделювання процесу тонкого подрібнення м’ясної сировини / В. С. Новицький, О. М. Чепелюк, О. О. Чепелюк // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 13-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 17 вересня 2024 р. – С. 12–14.