Ідентифікація рослинних жирів у вершковому маслі методами комп’ютерної колорометрії та диференційльної скануючої калоримерії
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Захист споживачів передбачає інформування його про склад продукції, яку він купує. Питання ідентифікація та виявлення фальсифікації харчової продукції є актуальним, як у всьому світі, так і в Україні. Робота присвячена порядку вибору методів експертизи вершкового масла із визначення присутності рослинних жирів у складі масла. Проведено порівняння кількох методів аналізу класичних та специфічних із встановленням характеристик які вказують на додавання до зразків вершкового масла рослинних жирів. Оцінено використовувані методи для розроблення алгоритму ідентифікації присутності рослинних жирових компонентів у молочному жирі для реалізації його у лабораторіях різного технічного рівня.
Consumer protection involves informing consumers about the composition of the products they buy. The issue of identifying and detecting food falsification is relevant both worldwide and in Ukraine. The paper is devoted to the procedure for selecting methods of butter examination to determine the presence of vegetable fats in butter. Several classical and specific methods of analysis were compared to determine the characteristics that indicate the addition of vegetable fats to butter samples. The methods used were evaluated to develop an algorithm for identifying the presence of vegetable fat components in milk fat for its implementation in laboratories of different technical levels.
Consumer protection involves informing consumers about the composition of the products they buy. The issue of identifying and detecting food falsification is relevant both worldwide and in Ukraine. The paper is devoted to the procedure for selecting methods of butter examination to determine the presence of vegetable fats in butter. Several classical and specific methods of analysis were compared to determine the characteristics that indicate the addition of vegetable fats to butter samples. The methods used were evaluated to develop an algorithm for identifying the presence of vegetable fat components in milk fat for its implementation in laboratories of different technical levels.
Опис
Бібліографічний опис
Вашека О. М. Ідентифікація рослинних жирів у вершковому маслі методами комп’ютерної колорометрії та диференціальної скануючої калориметрії / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова промисловість. – 2022. – № 31–32. – С. 7–14.
