Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті представлені порівняльні дослідження ароматичних властивостей яблучних соків з сортів Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Уелсі, Пепін
шафранний, Мекінтош, Слава переможцям і Малинове оберландське, вирощених в Полтавській області. Для встановлення рівня якості дослідних зразків соків за ароматом застосовано сенсорні методи: диференційований метод із використанням балової оцінки та метод багатократних порівнянь. Кількість ароматичних речовин у сортових яблучних соках визначено методом газової хроматографії із застосуванням попереднього концентрування аромату. The comparison research of aromatic properties of apple juice from the grapes Antonovka ordinary, Calvil, Wells, Pepin saffron, Mekintosh, Glory to the winners and robin, grown in the Poltava region is presented in the article. For determining the level of quality prototypes juice sensory analysis methods applied: differentiated method using ball estimates and method of multiple comparisons. Quantity of aromatic substances in the variety of apple juice were determined by gas chromatography using a pre-concentration of flavor.
Опис
Ключові слова
аромат, aroma, ароматичні речовини, сенсорний аналіз, балова оцінка, хроматографія, яблучний сік, aromatic substances, sensory analysis, ball score, chromatography, apple juice, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Горячова, О. О. Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків / О. О. Горячова, К. А. Науменко // Товари і ринки. - 2010. - № 1. - С. 133-138.