Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива

Ескіз

Дата

2006

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Наведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання.
The results of researches of influence of term as well as storage conditions of pressed hop of registered sorts to the content of bitter substances, oxidation index and ethereous oils have given. It has been proven the reduction of bitter substances losses during hop storage in temperature interval +2...+4 °С in 2–4 times and ethereous oils – in 2 times. As result the quality of hop improves during storage.

Опис

Ключові слова

хміль, індекс старіння, альфа-кислоти, м’які смоли, ефірна олія, oxidation index, alpha-acids, hop, soft pitches, ethereous oils, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедра фізики та професійної безпеки

Бібліографічний опис

Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, та ін. // Наукові праці НУХТ. – 2006. – № 18. – С. 46–49.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced