Удосконалення технології рідких цукропродуктів із кукурудзяної сировини
Дата
2006
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за
спеціальністю 05.18.05 - технологія цукристих речовин. – Національний
університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ,
2006.
Дисертація присвячена удосконаленню технології рідких цукропродуктів
із кукурудзяної сировини. В дисертаційній роботі представлено результати
теоретичних та експериментальних досліджень щодо підвищення ефективності
процесів розріджування кукурудзяної сировини та зцукрювання попередньо
очищеного крохмального гідролізату ферментними препаратами, які
забезпечують отримання цукрукристих сиропів заданого вуглеводного складу.
Науково обґрунтовано та розроблено спосіб попереднього очищення
крохмальних гідролізатів від речовин жиро-білкового комплексу
модифікованим палигорськітом, який дозволяє підвищити ефективність
знебарвлення сиропу та покращити якісні показники готової продукції.
На основі експериментальних та промислових досліджень розроблено
апаратурно-технологічну схему виробництва рідких цукропродуктів із
кукурудзяної сировини, яка забезпечить отримання високоякісного продукту із
заданим вуглеводним складом.
Thesis for Candidate of the Techniques Sciences Degree, Specialty 05.18.05 –
Technology of Sugar Substances. – National University of Food Technologies, Kyiv,
2006.
The dissertation is devoted to improvement of technology of the liquid
sugars-products of corn raw material. The results of theoretical and experimental
researches of effectiveness increasing of processes the prepare and hydrolyses of corn
raw material.
The establish of processes kinetics saharification of purification
hydrolyseates the enzymes complex and receive of the liquid sugars-products for
necessary of carbohydrates.
The basis and work out of method to clear one’s starch hydrоlysates from
substances complex of fat-protein of modification paligorskit. Thesis method
researches of effectiveness increasing of discolour syrup and quality end-product.
The work out apparatus-technologies of produces liquid sugars-products of
corn raw material and researches increasing of quality end-products for necessary
component of carbohydrates.
Опис
Ключові слова
цукристі крохмалепродукти, гідроліз, фермент, крохмальний гідролізат, очищення, sugarsproducts, enzyme, hydrolyse, starch hydrolysates, purification
Бібліографічний опис
Кузнецова, І. В. Удосконалення технології рідких цукропродуктів із кукурудзяної сировини : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 "Технологія цукристих речовин" / Кузнецова Інга Володимирівна ; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 с.