Особливості електропровідності водних розчинів крохмалів
Файли
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В статті розглянуто особливості поведінки електропровідності 10% суспензій картопляного і кукурудзяного крохмалів за різних температур їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури у процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв’язків між молекулами полісахариду та води.
In article report peculiar of electrical conductance behavior of 10% potato and maize starches suspensions at different temperatures by isothermal and non-isothermal dates were studied. The calculated activation energy of thermal motion and reproduction structure of sol-gel transition confirm conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water are primary.
Опис
Ключові слова
крохмаль, електропровідність, енергія активації, starch, electrical conductance, activation energy, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Манк, В. В. Особливості електропровідності водних розчинів крохмалів / В. В. Манк, О. П. Мельник // Доповіді НАН України. – 2010. – № 9. – С. 114–117.