Основні види ризиків та їх вплив на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті розглядаються фактори ризикованості діяльності вітчизняних молокопереробних підприємств. Авторами виділено сукупність господарських ризиків, що найбільш суттєво впливають на роботу молокопереробних підприємств. Детально проаналізовані ресурсний та виробничий ризики, а також ризики у сфері збуту готової продукції, основні чинники даних ризиків та вказані наслідки від їх настання. Наголошено на необхідності оцінки ступеня ризиків, їх прогнозування та впровадження системи управління ними. Все це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності молокопереробних підприємств та забезпеченню високої якості продукції, що пропонується споживачам. The article examines risk factors of domestic milk processing enterprises. The authors identified a set of economic risks that most significantly affect the operation of dairy enterprises. Resource and manufactural risks as well as risks in the marketing activity are analyzed. The necessity of risk assessment, forecasting and managing is proved. All these measures give us an opportunity to be competitive and offer high-quality dairy products to the customers.

Опис

Ключові слова

управління ризиками, конкурентоспроможність молокопереробних підприємств, ризики, фактори ризиків, якість молока-сировини та молочної продукції, dairy products, competitive dairy enterprises, risks, risk factors, risk-management, milk quality, кафедра економіки праці та менеджменту

Бібліографічний опис

Москаленко, В. О. Основні види ризиків та їх вплив на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств / В. О. Москаленко, І. В. Євсеєва // Економіка та організація управління : збірник наукових праць. - Вінниця, 2014. – Вип. № 3 (19)-4 (20). – С. 82-89.

Зібрання