Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20935
Title: Изучение некоторых свойств препарата Фруктоаваморин Г10х
Authors: Куц, Анатолий Михайлович
Суходол, Виктория Фоминична
Почикаева, Н. Н.
Keywords: препарат Фруктоаваморин Г10х
оптимиум рН и температуры
раствор сахарозы
рreparation Fructawamorin Gl0x
β-fructofuranosidase
optimium pH and temperature
sucrose
solution
Issue Date: 1979
Citation: Куц, А. М. Изучение некоторых свойств препарата Фруктоаваморин Г10х / А. М. Куц, В. Ф. Суходол, Н. Н. Почикаева // Пищевая промышленность. – 1979. – Вып. 25. – С. 44–47.
Abstract: Изучены оптимумы рН и температуры, а также рН и термостабильность β-фруктофуранозидазы препарата фруктаваморин Г10х. Показано, что β-фруктофуранозидаза стабильна в интервале рН 4-5 при температурах от 30 до 50 оС. Оптимальное действие фермента проявляется при рН 4-4,5 при температуре 50 оС для 5 и 10%-ных растворов сахарозы, 55 оС – для 15 и 20%-ных растворов и 65 оС для 40%-ного раствора. Studied optimum pH and temperature as well as pH and thermal stability of the β-fructofuranosidase preparation fruktavamorin G10h. Bye shown that the β-fructofuranosidase is stable at pH 4-5 at temperatures of 30 to 50 ° C. Optimal action of the enzyme appears at pH 4-4,5 at a temperature of 50 °C for 5 and 10% solutions of sucrose, 55 ° C - for 15 and 20% solutions and 65 °C for a 40% solution.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20935
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf418,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.