Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25558
Title: Перетворення компонентів молочної сироватки в процесі електроіскрового оброблення
Authors: Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Іщенко, Віра Миколаївна
Лопатько, Костянтин Георгійович
Фоменко, Веніамін Васильович
Keywords: молочна сироватка
лактоза
електроіскрова обробка
магній
манган
whey
lactose
electrical discharge processing
magnesium
manganese
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2015
Citation: Перетворення компонентів молочної сироватки в процесі електроіскрового оброблення / О. В. Кочубей-Литвиненко, В. М. Іщенко, К. Г. Лопатько, В. В. Фоменко // Перспективні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2015. - Вип. 2. - С. 316-326.
Abstract: Запропоновано напрями можливого перетворення складових молочної сироватки, зокрема лактози, при електроіскровому диспергуванні гранул металів магнію та мангану в її середовищі. Вивчено зміну фізико-хімічних показників досліджуваної сироватки. Наведено діфрактограми зразків молочної сироватки до та після оброблення. The article studies the possibility of accomplishing electrical discharge dispersion of electroconductive metal granules in milk whey with the aim of their enrichment by bigeneric particles of magnesium and manganese. The object of the study is milk whey of cheese – skimmed and purified of casein dust particles. Electrical discharge process was performed on experimental technological complex consisting of charge impulse generator, control block, charge chamber, measuring and auxiliary equipment.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25558
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf839,35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.