Influence of fermentative modification of rice flour starch on bread quality for patients with celiac disease

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

The expedient use of ferments with amylolytic activity for carbohydrate composition modification of rice flour aiming to improve the quality of gluten-free bread is scientifically based. Hydrolyzation of rice flour starch with the help of amylolytic ferments in preparation of a bread for patients suffering from celiac disease helps to intensify microbiological processes in the dough, to improve quality scores of ready-made products and prolonging of their expiration date.

Опис

Ключові слова

celiac disease, bread, hydrolysis, starch, α-amylase, glucoamylase, целіакія, хліб, гідроліз, крохмаль, α-амілаза, глюкоамілаза, целиакия, хлеб, гидролиз, крахмал, α-амилаза, глюкоамилаза, кафедра готельно-ресторанної справи

Бібліографічний опис

Medvid, І. Influence of fermentative modification of rice flour starch on bread quality for patients with celiac disease / І. Medvid, О. Shydlovska, V. Dotsenko // Ukrainian Food Journal. – 2017. – Volume 6. Issue 4. – Р. 632-647.

Зібрання