Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30972
Title: Innovational aspects of the hotel industry development
Authors: Dotsenko, Viktor
Shydlovska, Olena
Ishchenko, Tatiana
Medvid, Irina
Keywords: інноваційна діяльність
інновації
готельний бізнес
індустрія гостинності
конкурентоспроможність
innovative activity
innovations
hotel business
hospitality industry
competitiveness
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2020
Citation: Innovational aspects of the hotel industry development / V. Dotsenko, О. Shydlovska, Т. Ishchenko, І. Medvid // Strategies for sustainable socio-economic development and mechanisms their implementation in the global dimension : collective monograph / edited by M. Bezpartochnyi, in 3 Vol. // VUZF University of Finance, Business and Entrepreneurship. – Sofia: VUZF Publishing House “St. Grigorii Bogoslov”, 2019. – Vol. 3. – Р. 135-143.
Abstract: А prerequisite for achieving economic success and ensuring the competitiveness of the hospitality industry is to develop an appropriate innovation strategy. It should be based on the novelty of services, the improvement of their technological availability, their economic and social efficiency. Considering the international experience of successful activity of the hotel industry, the alternative way of their survival in the conditions of global competition is based on an innovative basis with active use of modern scientific and technological achievements, as well as the readiness of hotels for innovation and innovations. Передумовою досягнення економічного успіху та забезпечення конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності є активізація інноваційної діяльності та розроблення відповідної інноваційної стратегії. Вона повинна ґрунтуватися на новизні послуг, поліпшенні технологічності їх надання, економічній та соціальній ефективності. З огляду на міжнародний досвід успішної діяльності підприємств готельного господарства, безальтернативний шлях їх виживання в умовах глобальної конкуренції побудований на інноваційній основі при активному використанні сучасних науково-технічних досягнень, а також готовності готелів до інновацій та нововведень.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30972
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стColl_mon_VUZF_2019_print_Vol._3 (2).pdf344,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.