Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32441
Title: | Аюрведичні властивості сухих сніданків з яблук |
Authors: | Нєміріч, Олександра Володимирівна Устименко, Ігор Миколайович Гавриш, Андрій Володимирович Дорошкевич, Руслан Юрійович |
Keywords: | яблука конвективне сушіння Аюрведа конституція сухі сніданки apples convective drying spices Ayurveda constitution кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Аюрведичні властивості сухих сніданків з яблук / О. В. Нєміріч, І. М. Устименко, А. В. Гавриш, Р. Ю. Дорошкевич / Інтернаука : Міжнародний науковий журнал. – 2020. – № 20. – С. 65–68. |
Abstract: | У статті науково обґрунтовано вибір сировини і розроблення технології сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. Метою роботи є вивчення впливу сушіння конвективним способом на регідратаційні властивості яблук та аюрведич ні властивості сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. В дослідженнях використано конвективне сушіння кружалець яблук сорту Рубі Стар, що були попередньо витримані в рецептурній суміші спецій та смакоароматичних речовин. За результатами досліджень відновлюючих властивостей сушених яблук встановлено, що температура регідратації повинна становити 60 °C. Отримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків для осіб Капха-доші, що являють собою суміш сухофруктів з використанням крупів, злаків швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах — воді, молоці коров’ячому та кокосовому. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32441 |
Appears in Collections: | Статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.