Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32441
Title: Аюрведичні властивості сухих сніданків з яблук
Authors: Нєміріч, Олександра Володимирівна
Устименко, Ігор Миколайович
Гавриш, Андрій Володимирович
Дорошкевич, Руслан Юрійович
Keywords: яблука
конвективне сушіння
Аюрведа
конституція
сухі сніданки
apples
convective drying
spices
Ayurveda
constitution
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Issue Date: 2020
Citation: Аюрведичні властивості сухих сніданків з яблук / О. В. Нєміріч, І. М. Устименко, А. В. Гавриш, Р. Ю. Дорошкевич / Інтернаука : Міжнародний науковий журнал. – 2020. – № 20. – С. 65–68.
Abstract: У статті науково обґрунтовано вибір сировини і розроблення технології сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. Метою роботи є вивчення впливу сушіння конвективним способом на регідратаційні властивості яблук та аюрведич ні властивості сухих сніданків для осіб з переважною конституцією Капха. В дослідженнях використано конвективне сушіння кружалець яблук сорту Рубі Стар, що були попередньо витримані в рецептурній суміші спецій та смакоароматичних речовин. За результатами досліджень відновлюючих властивостей сушених яблук встановлено, що температура регідратації повинна становити 60 °C. Отримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків для осіб Капха-доші, що являють собою суміш сухофруктів з використанням крупів, злаків швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах — воді, молоці коров’ячому та кокосовому.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32441
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aur.pdf301,5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.