Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32992
Title: Батончик глазурований на основі пророщеного зерна пшениці
Authors: Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
Keywords: батончик глазурований
показники якості
оздоровчі продукти
пшениця
пророщене зерно
вітамини
health-improvement
products wheat sprouted
grain biologically active
matters indexes of quality
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2014
Citation: Бажай-Жежерун, С. А. Батончик глазурований на основі пророщеного зерна пшениці / С. А. Бажай-Жежерун // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2014. – Т. 20, № 3. – С. 189–196.
Abstract: A comprehensive assessment of wheat grains quality has been made during this study. The changes of protein, carbohydrate, fat and vitamins content in wheat grains during their sprouting by cold treatment for 2 days have been investigated. A significant increase in the content of B vitamins and vitamins Е and C during of sprouting grain of wheat. On this basis the feasibility of using sprouted wheat for the glazed bar production has been substantiated. A formulation of glazed bar on the basis of sprouted grains of wheat is given; its organoleptic and nutritional value are calculated. У статті проведено комплексну оцінку якості зерна пшениці. Досліджено зміни вмісту білків, вуглеводів, жиру та вітамінів зерна пшениці у процесі його пророщування за холодного режиму протягом 2 діб. Встановлено значне підвищення вмісту вітамінів групи В та вітамінів Е і С під час проростання зерна. На цій підставі обґрунтовано доцільність використання пророщеного зерна пшениці для виготовлення батончика глазурованого. Розроблено рецептурний склад батончика на основі пророщеного зерна пшениці. Визначено його органолептичні показники та харчову цінність.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32992
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GLAZED BAR ON THE BASIS OF SPROUTED GRAINS OF.pdf432,15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.