Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/34403
Title: | Перспективи виробництва вишнево-бурякового пюре напівфабрикату для закладів ресторанного господарства |
Authors: | Ущаповський, Артем Олегович |
Keywords: | ягоди вишні коренеплоди буряку столового пюре напівфабрикат солодкі страви десерт оздоровчий продукт cherry berries beet root puree semi-finished product sweet dishes dessert wellness product кафедра готельно-ресторанної справи |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Ущаповський, А. О. Перспективи виробництва вишнево-бурякового пюре напівфабрикату для закладів ресторанного господарства / А. О. Ущаповський // Modern engineering and innovative technologies. – 2020. – Issue 11, Part 1. – Р. 53–57. |
Abstract: | В роботі обґрунтовано перспективи виробництва вишнево-бурякового пюре напівфабрикату для закладів ресторанного господарства. На основі аналізу літературних джерел та власних досліджень розглянуто вміст біологічно активних сполук у свіжих ягодах вишні, та коренеплодах буряку столового та готовому пюре-напівфабрикаті. Запропоновано спосіб отримання пюре-напівфабрикату вишнево-бурякового, досліджено його органолептичні та фізико-хімічні властивості. Даний пюре-напівфабрикат вишнево-буряковий рекомендується використовувати для виробництва солодких страв та десертної продукціїу закладах ресторанного господарства. The prospects of production of semi-finished cherry-beet puree for restaurants are substantiated in the work. The content of biologically active compounds in fresh cherry berries, as well as table beet root and semi-finished puree are examined on the basis of literature analysis and own research. A method of obtaining a cherry-beet puree is proposed, and its organoleptic and physicochemical properties are investigated. This cherry-beet puree is recommended for the production of sweet dishes and dessert products in restaurants. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/34403 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
58-80-PB-53-57.pdf | 498,14 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.