Формування кадрового резерву як інструменту мотиваційного менеджменту

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті представлено результати визначення теоретичної та практичної сутності кадрового резерву як невід’ємного елементу підприємства, окреслено основні етапи його формування. Охарактеризовано поділ кадрового резерву та види кадрового резерву за часом призначення. Окреслено значення кадрового резерву як мотиваційного інструменту, що має своє відображення у багатьох мотиваційних теоріях, які певною мірою доводять мотиваційну ефективність кадрового резерву. Проаналізовано досвід формування кадрового резерву в ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» і визначено, що основним способом формування резерву є навчання працівників на посади завідувача відділу, заступника керуючого, керуючого магазином. На основі зарубіжного досвіду формування кадрового резерву, а саме методу поділу працівників на «кар’єрних» та «некар’єрних», було розроблено авторську схему формування кадрового резерву з урахуванням особливостей підприємства.

Опис

Ключові слова

кадровий резерв, резервіст, підприємство, мотивація, працівник, кандидат, формування, talent pool, reservist, enterprise, motivation, employee, candidate, formation, кафедра економіки праці та менеджменту

Бібліографічний опис

Грищенко, Д. Г. Формування кадрового резерву як інструменту мотиваційного менеджменту / Д. Г. Грищенко, В. В. Кайданович // Приазовський економічний вісник. – 2021. – Вип. 3 (26). – С. 98–102.

Зібрання