Development of a technology of vitaminized blended vegetable oils and their identification by the fatty acid and vitamin contents

Loading...
Thumbnail Image

Date

item.page.orcid

item.page.doi

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

The technology of blending and vitaminization of vegetable oils has been developed and implemented at the Odessa Plant of Stone and Vegetable Oils, LLC "AVA" (Ukraine). Solving the tasks set in the justification of blending and vitaminization technologies, it was proven that these operations can be performed on equipment that is available at almost all oil and fat enterprises. The proposed blending technology involves only two stages (stage 1 - dosing the recipe amount of oil 1 into a tempering container; stage 2 - dosing the recipe amount of oil 2 into a container with oil 1 and mixing for 5–10 min. at t=28–30 °C). It does not require a lot of time and allows you to prepare the oils and mix them in 10-15 minutes. Розроблена технологiя купажування i вiтамiнiзацiї рослинних олiй, яка впроваджена на Одеському заводi кiсточкових i рослинних олiй, ТОВ «АВА» (Україна). Вирiшуючи поставленi завдання при обгрунтуваннi технологiй купажування та вiтамiнiзацiї, було доведено, що цi операцiї можливо виконувати на обладнаннi, яке є майже на усiх олiйно-жирових пiдприємствах. Запропонована технологiя купажування передбачає лише два етапи (1-й етап − дозування рецептурної кiлькостi олiї 1 в темперуючу ємнiсть; 2-й етап − дозування рецептурної кiлькостi олiї 2 в ємнiсть з олiєю 1 i перемiшування протягом 5–10 хв. при t=28–30 °С). Вона не потребує на це великих витратчасу та дозволяє провести пiдготовку олiй та змiшування за 10‒15 хв.

Description

Citation

Development of a technology of vitaminized blended vegetable oils and their identification by the fatty acid and vitamin contents / Y. Kotliar, O. Topchiy, A. Kyshenia, M. Polumbryk, K. Garbazhiy, L. Lanzhenko, M. Bogdan, V. Yasko, T. Honcharenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2018. – 3(11-93). – Pp. 32–43. doi.org/10.15587/1729-4061.2018.131971

Collections

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By