Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4547
Title: Поліцукридні добавки та цукрозамінники уповільнюють черствіння пряників
Authors: Українець, Анатолій Іванович
Дорохович, Антонелла Миколаївна
Фоменко, Веніамін Васильович
Полумбрик, Максим Олегович
Keywords: пряничні вироби
черствіння пряників
ретроградація крохмалю
кристалічні області
аморфні речовини
рентгенограма
деградація крохмалю
gingerbreads
gingerbreads staling
starch retrogradation
crystalline materials
amorphous materials
X-ray diffraction
starch degradation
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
кафедра харчової хімії
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2007
Citation: Поліцукридні добавки та цукрозамінники уповільнюють черствіння пряників / А. І. Українець, А. М. Дорохович, В. В. Фоменко, М. О. Полумбрик // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2007. - № 2(27). - С. 18-19.
Abstract: У статті проаналізовано інформацію про пряничні вироби, способи дослідження та процеси, що відбуваються під час черствіння пряників, а також перспективи використання поліцукридних добавок і цукрозамінників для уповільнення процесів черствіння. An influence of nature of polysaccharide additives and alternative sweeteners on gingerbread staling has been considered. It was found that fructose most effectively delay starch retrogradation in contrast to lactose, that favoured gingerbread staling process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4547
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
po.pdf210,09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.