Підручники
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Підручники за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 75
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Business correspondence and communication at work(2013) Shapran, Ludmila; Cherednichenko, Galina; Kunytsia, LyudmilaTextbook is aimed at developing students’ communicative language competences in occupational domain in oral production (speaking) and in written production (writing) activities (business correspondence, job search process, Resume, Cover Letter, contract, business plan, e-mail, fax, memo, etc.). Special attention is also paid to parts and rules of successful oral business communication.Документ Автоматизація виробничих процесів(2016) Гончаренко, Борис Миколайович; Осадчий, Сергій Іванович; Вихрова, Лариса Григорівна; Каліч, В. М.; Дідик, Олександр КостянтиновичНаведені методи лінійної теорії автоматичного регулювання (ТАР) та сучасної теорії автоматичного керування (ТАК), які застосовуються при розробленні систем автоматизації технологічних процесів харчових виробництв.Розглянуті методи вимірювань технологічних параметрів та забезпечення їхньої точності. Наведені бібліографічні посилання відображають основні напрямки і методи, які використовуються останнім часом при розробленні сучасних автоматизованих систем керування та при синтезі відповідних керувальних діянь. Bringing the methods of linear control theory (LCT) and modern control theory (MCT), which are used in the development of process automation systems of food production. The methods of measurement of process parameters and to ensure their accuracy. These bibliographic references reflect the basic directions and methods used in recent years in the development of modern automated control systems and the synthesis of the corresponding control actionsДокумент Аналіз діяльності підприємств і банківських установ: економічний, фінансово-інвестиційний, стратегічний(2009) Чернелевський, Леонід Миколайович; Слободян, Наталія Геннадіївна; Михайленко, Ольга ВалеріївнаУ навчальному посібнику викладено найважливіші теми дисципліни згідно із навчальними планами, ухваленими Міністерством освіти і науки України. Посібник являє собою методичний комплекс і містить: теоретичний матеріал, практикум із багатоваріантними задачами, рекомендації з організації поточного контролю знань. До кожної із викладених тем наведено методичні матеріали: контрольні запитання і тести, рекомендована для самостійної роботи навчальна література. Практикум містить методичні вказівки для вирішення вправ і рішення типових задач. Для студентів вищих навчальних закладів, практичних працівників та осіб, що самостійно вивчають дисципліну.Документ Англійська мова(2007) Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Чередніченко, Галина Анатоліївна; Авраменко, Ольга ПетрівнаПідручник спрямований на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції студентів немовних спеціальностей в особистісній, публічній та освітній сферах і розрахований на використання у вищих навчальних закладах.Документ Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність(2011) Ткаченко, Надія МарківнаПідручник підготовлений професором кафедри обліку і аудиту Національного університету харчових технологій Η. М. Ткаченко у повній відповідності з програмою курсу "Бухгалтерський фінансовий облік". У підручнику викладено "Основи побудови бухгалтерського фінансового обліку" (Частина 1-4 розділи), "Бухгалтерський фінансовий облік" (Частина II - 11 розділів), "Система і підсистема оподаткування, збори, штрафні санкції, облік (Частина III - 3 розділи), "Нарахування та сплата єдиного соціального внеску (Частина IV - 3 розділи), "Фінансова звітність" (Частина V - 2 розділи). Розкрито основні положення сучасної теорії і практики ведення обліку на основі діючої законодавчо-нормативної бази. Наведено методики розрахунків, відповідну документацію, регістри і наприкінці кожного розділу - зведену кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку. Призначений для студентів вищих навчальних закладів. Може бути корисним також учням коледжів, професійно-технічних навчальних закладів, бухгалтерам, фінансистам, економістам, працівникам контрольно-ревізійних служб, аудиторам, викладачам, а також усім, хто цікавиться технікою ведення бухгалтерського фінансового обліку.Документ Бюджет. Бюджетна система(2018) Юхименко, Петро Іванович; Бойко, Світлана Василівна; Голубка, С. М.У розділі визначено соціально-економічну сутність, необхідність та призначення бюджету, принципи побудови бюджетної системи, бюджетний процес в Україні, а також видатки бюджету, його доходи та їх класифікацію.The section defines the socio-economic essence, the necessity and purpose of the budget, the principles of budget system construction, the budget process in Ukraine, as well as budget expenditures, their revenues and their classification.Документ Біологічна хімія(НУХТ, 2012) Левандовський, Леонід Вікторович; Дрюк, В. Г.; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Скляр, С. І.У підручнику викладено основні положення біологічної хімії, що дають загальні уявлення про хімічні основи життєдіяльності тварин, рослин та мікроорганізмів. Розглянута будова, асиміляція і дисиміляція основних класів біомолекул: білків, нуклеїнових кислот, вітамінів, вуглеводів, ліпідів, ферментів тощо. Охарактеризовано біохімічні процеси у харчових виробництвах. The tutorial presents the basic concepts of biological chemistry, which give a general idea of the chemical basis of life of animals, plants and microorganisms. Details of the structure, assimilation and dissimilation major classes of biomolecules: proteins, nucleic acids, vitamins, carbohydrates, lipids, enzymes, etc. Characterized biochemical processes food industry.Документ Біологічно активні речовини в харчових технологіях(2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ підручнику наведено теоретичні та практичні результати дослідження хімічного складу і функціональної ролі у живому організмі широкого спектру біологічно активних речовин рослинного та тваринного походження. Обґрунтовано доцільність та перспективність використання рослинної сировини, в тому числі дикорослої, для збагачення харчових основ з метою отримання нових видів харчової продукції, напівфабрикатів, напоїв з оптимізованим складом основних нутрієнтів, високоефективної та абсолютно безпечної для споживачів. Узагальнено практичний досвід виробництва поліфункціональних рослинних збагачувачів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин та їх використання у харчових технологіях. Для студентів, магістрів, аспірантів, наукових співробітників та фахівців харчової промисловості.Документ Винний туризм(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Сологуб, Юрій ІвановичОдним з перспективних напрямків розвитку ринку туристичних послуг є винний туризм - спеціалізований вид туризму, пов'язаний з ознайомленням з історією, технологією та культурою споживання алкогольних напоїв у певному регіоні та дегустацією алкогольних напоїв безпосередньо у виробника, а також відвідування спеціальних закладів та заходів, як дегустаційні зали, вині підвали, винні виставки, конкурси, фестивалі, тощо. One of the promising directions of tourism market is wine tourism - a specialized type of tourism associated with exploring the history, culture, technology and consumption of alcoholic beverages in a particular region and tasting alcoholic drinks directly from the manufacturer, as well as visiting schools and special events as tasting rooms, wine cellars, wine exhibitions, competitions, festivals, and more.Документ Вища математика. Частина перша(2012) Легеза, Віктор Петрович; Мартиненко, Михайло Антонович; Іванова, Ю. І.Перша частина підручника містить такі розділи: лінійна та векторна алгебра, аналітична геометрія, вступ до математичного аналізу (функція, її границя та неперервність), диференціальне числення функцій однієї та багатьох змінних. Навчальний матеріал кожного розділу книги розбито на лекції, кожна з яких містить завдання для самоконтролю і глосарій. Теоретичний матеріал ілюструється великою кількістю прикладів і вправ, які мають фахове спрямування. Крім того, в кінці кожного розділу книги наведені індивідуальні завдання для самостійної роботи. Підручник розрахований на студентів вищих навчальних закладів усіх форм навчання.Документ Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв(2017) Чепелюк, Олена Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Доломакін, Юрій ЮрійовичВисвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries.Документ Гідравліка, гідравлічні машини і гідропривід : підручник(2006) Кулінченко, Віталій РомановичПідручник відповідає навчальній програмі, єдиній для різних інженерно-технічних спеціальностей. Розглянуто питання загальної гідравліки крапельних рідин, що знаходяться у стані спокою чи рухаються в трубопроводах, каналах, руслах, через отвори і насадки; визначаються коефіцієнти втрат на тертя в місцевих опорах і по довжині. Розглянуто робочі процеси в лопатевих і об'ємних насосах, компресорах і вентиляторах, викладено основи розрахунку цих машин, наведено експлуатаційні особливості і робочі характеристики кожної машини. Підручник розрахований для студентів інженерно-технічних спеціальностей університетів.Документ Діагностика та експертиза коштовностей(2003) Артюх, Тетяна МиколаївнаУ підручнику висвітлено теоретичні підходи до формування критеріїв оцінки коштовностей, діагностику, товарознавчу експертизу та оцінку вартості дорогоцінного каміння та дорогоцінних металів. Призначений для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, незалежних експертів. The tutorial presents a theoretical framework for the formation of values of evaluation criteria, diagnosis, merchandising expertise, the valuation of precious metals and precious stones. It is intended for high school students, graduate students, and independent experts.Документ Економічна теорія. Електронний підручник(2013) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Салатюк, Ніна МиколаївнаВикладено основні поняття і закономірності економічної теорії. Подано комплекс логічно пов'язаних структурованих дидактичних одиниць, наданих у цифровій і аналоговій формах, що містить усі компоненти навчального процесу. Цей підручник є засобом комплексної дії на студента поєднанням концептуальної, ілюстрованої та довідкової частини.Документ Електропостачання промислових підприємств. Посібник до курсового та дипломного проектування(Нова Книга, 2011) Шестеренко, Володимир Євгенович; Шестеренко, Олександра ВолодимирівнаРозглянуті питання комплексного підходу до проблеми підвищення якості електроенергії, компенсації реактивної потужності, негативного впливу вищих гармонік напруги на системи електроспоживання. Підручник призначений для студентів та магістрантів енергетичних спеціальностей університетів, а також для студентів заочного та дистанційного навчання вказаних спеціальностей. Може бути корисним інженерно-технічним працівникам, що займаються експлуатацією та проектуванням електроенергетичних систем промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.Документ Класифікація методів формування харчових продуктів і обладнання для проведення процесів формування(2007) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Пушанко, Микола Миколайович; Орлов, Леонід Олексійович; Українець, Анатолій Іванович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Таран, Віталій Михайлович; Гуцалюк, Валерій Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Литовченко, Ігор Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто теоретичні основи технологічних процесів в переробній і харчовій галузі. Приводиться призначення, будова, принцип дії та та основні розрахункові залежності типового технологічного обладнання, згрупованого за технологічними ознаками.Документ Клітинна та генна інженерія(2010) Карпов, Олександр Вікторович; Демидов, С. В.; Кир'яченко, С. С.У підручнику у доступній формі викладені практично всі ключові аспекти клітинної та генної інженерії – історію розвитку цих напрямків науки та технології, основні їх прийоми та використання їх здобутків безпосередньо у біотехнологічній практиці. Детально описуються приклади практичного використання геноінженерних прийомів створення рекомбінантних мікроорганізмів з метою отримання біологічно активних сполук – поліпептидів, малих біологічних молекул та біополімерів, а також деградації ксенобіотиків генетично модифікованими мікроорганізмами. Виходячи зі спрямування підручника на використання студентами біотехнологічного напряму, велику увагу в ньому приділено біотехнологічним аспектам генетичної інженерії. Наводяться приклади генно-інженерних підходів до створення інтенсивних технологій у рослинництві і тваринництві. Характеризується внесок генної інженерії в медицині – генна діагностика та терапія людини, а також створення лікарських засобів на основі олігонуклеотидів. Вперше у навчальній літературі у доступній для студентів формі розглядається такий науковий напрямок, як білкова інженерія, а також проблеми, пов’язані з потенційними загрозами від впровадження трансгенних технологій та біобезпека. Для студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів і науковців відповідних спеціальностей. This text-book gives an easy account for all up-to-date key aspects of cell and genetic engineering including the history of their development in science and technology, their principal methods, and the use of scientific achievements directly for biotechnological practice. The authors describe in detail the most important approaches of genetic engineering aimed to obtain recombinant microorganisms permitting to increase the levels of synthesis of biologically active compounds (substances) – polypeptides, small biological molecules, and biopolymers as well as to realize the degradation of xenobiotic substances by genetically modified microorganisms. Taking into consideration that the text-book is intended for biotechnology students, the greatest attention has been paid to biotechnological aspects of genetic engineering. Many examples are given concerning genetic engineering approaches aiming to obtain up-to-date technologies in plant and animal breeding. The authors evaluate the gene engineering input into medical sciences – gene diagnostics and human therapy as well as oligonucleotide-based drug substances construction. This text-book is the first attempt to give an easy description of such scientific field as protein engineering as well as of potential danger problems associated with impact of transgene technologies and biosafety. For high school students, students of post-graduate training, and research workers of biological specialization.Документ Колоїдна хімія(2011) Воловик, Людмила Сергіївна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, О. М.; Сербова, Марія ІванівнаВикладено основні закономірності колоїдної хімії дисперсних систем як базової дисципліни для вивчення підвалин технологій одержання матеріалів, продуктів та їх переробки, наведено приклади використання досягнень цієї науки в технологіях харчових виробництв. Для студентів технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів переробної, харчової, легкої та інших галузей виробництва, а також спеціалістів-виробничників цих галузей.Документ Курс фізики. Модульно-рейтингова система навчання : підручник(2008) Андріяшик, Марія Василівна; Вербицький, Борис Ілліч; Король, Анатолій МиколайовичДане видання побудовано на базі теоретичного матеріалу підручника для вищих технічних навчальних закладів А. М. Король і М. В. Андріяшик “Фізика” (Київ, 2006 р.), доповненого задачами і тестовими завданнями, які можуть бути використані як при організації самостійної роботи студентів, так і на аудиторних практичних заняттях. Сюди входять також методичні вказівки до виконання типових лабораторних робіт. This edition is based on the theoretical material of the handbook for higher teсhnical institutions by A.M.Korol and M.V.Andriyashik “Physics” (Kyiv, 2006), completed with the problems and quests, which can be used both during the individual student work and the practical study in the classes. The methodical recommendations for fulfilling the typical laboratory works are also included.Документ Логістика(2021) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Ємцев, Віктор ІвановичУ навчальному посібнику викладено методичні основи поточного планування, раціональної організації та ефективного контролю за реалізацією всіх функціональних процесів у логістиці. Розглянуто базові методичні підходи та специфічний інструментарій вирішення практичних задач управління всіма функціональними видами логістики. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. У кінці кожного розділу подаються питання та тести для самостійного контролю знань. Підручник призначений для студентів та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Економіка», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців підприємств та всіх, хто організовує та управляє логістичними процесами. The textbook outlines the methodological foundations of current planning, rational organization and effective control over the implementation of all functional processes in logistics. Basic methodological approaches and specific tools for solving practical problems of management of all functional types of logistics are considered. The methods of organization of basic logistics operations are revealed and the indicators of evaluation of efficiency of performance of logistic functions are presented. At the end of each section there are questions and tests for independent control of knowledge. The textbook is intended for students and teachers of higher education institutions majoring in "Economics", students of the advanced training system, for managers and specialists of enterprises and all those who organize and manage logistics processes.