Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 85
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів та послуг
    (2009) Мазаракі, Анатолій Антонович; Воронова, Євгенія Миколаївна; Юхименко, Володимир Васильович; Чаус, Ірина Володимирівна; Ващенко, Н. П.; Мельник, Тетяна Миколаївна; Шпарага, Тетяна Іліодорівна; Софіщенко, Ірина Ярославівна; Донченко, Олексій Олександрович; Гладкий, Олександр Віталійович; Головня, Юлія Ігорівна; Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Манжалій, С. М.
    Підручник присвячений теоретичним засадам формування світових товарних ринків, характеристиці світових товарних ринків. Проаналізовано різні класифікації світових товарних ринків, запропоновано авторський підхід щодо товарно-галузевої структурисвітового ринку. Висвітлено роль та місце України на світових ринках, представлено аналіз потенційних можливостей інтеграції України до конкурентного товарного ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсозбереження в харчовій промисловості
    (2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Монтаж і технічний сервіс обладнання
    (2024) Мирончук, Валерій Григорович; Якимчук, Микола Володимирович; Люлька, Дмитро Миколайович; Володін, Сергій Олександрович
    Розглянуто основи монтажу і технічного сервісу обладнання харчових виробництв. Наведено приклади розрахунку складових частин монтажних робіт і технічного сервісу обладнання та приклади їх розрахунку. Кожний розділ містить запитання і завдання для самоперевірки. Для здобуваяів закладів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне обладнання м'ясопереробних виробництв
    (2021) Чепелюк, Олександр Миколайович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Мусійчук, Віктор Миколайович
    У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м’ясопереробних підприємств. Описано інноваційне обладнання для проведення механічних, тепломасообмінних, біотехнологічних процесів, а також для пакування продукції м’ясопереробних виробництв. Узагальнено відомості про стан та шляхи розвитку технічного забезпечення м’ясопереробних підприємств. Наведено технологічні розрахунки типових функціональних модулів машин і апаратів м’ясопереробних підприємств. Видання розраховано на здобувачів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти та фахівців м’ясопереробних підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативні джерела енергії в системах електропостачання
    (2024) Балюта, Сергій Миколайович; Люлька, Дмитро Миколайович; Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Розглянуто основні поняття, способи виробництва електричної енергії з сонячного випромінювання, новітні технології їх використання, енергетичний потенціал біомаси, гідроенергетики, вітрових електростанцій та інших відновлюваних джерел енергії, що мають важливе значення для енергетичної безпеки держави. Особлива увага приділяється питанням оптимізації альтернативних енергетичних процесів, та збереження енергетичних ресурсів держави. Підручник розраховано для навчального процесу під час підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та інших споріднених спеціальностей. Даний підручник стане в нагоді для аспірантів, наукових співробітників та широкого кола спеціалістів, які займаються питаннями ресурсозбереження, використанням відновлюваних джерел енергії в харчовій і переробній промисловості, а також в комунальному господарстві для автономного енергозабезпечення
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – світовий тренд та основний об’єкт перспективних технологій: теорія і практика
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення харчової сировини. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України
  • Ескіз
    Документ
    Наука як система знань та наукові дослідження
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана Владиславівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань проведення експериментальних досліджень як основи виробництва нових оздоровчих продуктів, науково обґрунтованої організації наукових досліджень, розуміння актуальної проблематики технології оздоровчого харчування і використання світового досвіду у даному напрямі. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо сутності наукового пізнання, наукового дослідження, категоріального апарату та інформаційного забезпечення. Практичний блок дисципліни містить завдання для самостійної роботи, запитання та завдання для самоконтролю, перелік рекомендованої літератури
  • Ескіз
    Документ
    Поняття категорії здоров’я, якості життя та проблеми «Третього стану»
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана Владиславівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань, з‘ясування функціональної ролі у живому організмі основних біокомпонентів харчових продуктів рослинного і тваринного походження. Охарактеризовано організм людини як саморегульовану систему, в якій постійно відбуваються процеси самовідновлення, і на основі досягнень доказової медицини переконливо показано, що саме оптимальне, переважно оздоровче харчування забезпечує нормальний перебіг та ефективність цих процесів
  • Ескіз
    Документ
    Основи підприємництва
    (2019) Валінкевич, Наталія Василівна; Біляк, Т. О.; Бірюченко, С. Ю.; Бужимська, Катерина Олександрівна; Виговський, В. Г.; Данкевич, Андрій Євгенович; Денисюк, О. Г.; Кучменко, В. О.; Корнійчук, Ангеліна Анатоліївна; Овандер, Н. Л.; Оверчук, А. В.; Орлова, К. Є.; Павлова, С. І.; Саннікова, С. Б.; Ткачук, Ганна Юріївна; Юрківський, О. Й.
    У підручнику висвітлено теоретичні та правові основи здійснення підприємницької діяльності в Україні, дано характеристику основним видам підприємницької діяльності, розглянуто механізми управління та регулювання підприємництва в Україні
  • Ескіз
    Документ
    Обладнання м’ясопереробних виробництв: експлуатація та діагностування
    (2021) Бабанов, Ігор Геннадійович; Малишев, Віктор Володимирович; Ратушенко, Антоніна Тарасівна; Бабанова, Олена Ігорівна
    У підручнику розглянуто правила пусконалагоджувальних робіт, експлуатації, діагностування та ремонту технологічного обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні методи та способи проведення пусконалагоджувальних та ремонтних робіт. Наведена система діагностування визначення технічного стану технологічного обладнання. Описано основні причини неполадок і методи їх усунення, причини зносу і корозії обладнання. Висвітлені питання з санітарного оброблення технологічного обладнання та охорона навколишнього середовища