Структурно-механічні властивості тіста з суцільнозмеленого пшеничного борошна з доданням круп’яних пластівців

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Обґрунтовано доцільність виробництва хлібобулочних виробів з підвищеним вмістом харчових волокон. Запропоновано рецептурні композиції сумішей з суцільнозмеленого пшеничного борошна та круп’яних пластівців (вівсяних, гречаних або ячмінних) у співвідношенні, відповідно, 85:15. Досліджено структурно-механічні властивості тіста з них. The expediency of bread production with high dietary fiber content is substantiated. The recipe compositions of mixtures from whole-wheat flour with cereals (oat, buckwheat or barley) in a ratio 85:15, respectively, were suggested. Structural and mechanical properties of dough with them were investigated.

Опис

Ключові слова

суцільнозмелене пшеничне борошно, тісто, зернові пластівці, харчові волокна, структурно-механічні властивості, whole-wheat flour, dough, cereal flakes, dietary fiber, structural and mechanical properties, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Семенова, А. Б. Структурно-механічні властивості тіста з суцільнозмеленого пшеничного борошна з доданням круп’яних пластівців / А. Б. Семенова, В. І. Дробот // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 79 міжнар наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів, 15-16 квіт. 2013 р. : тези доп. – К. : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 159-161.