Antioxidants in food systems. Mechanism of action

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

The mechanisms of action of natural and synthetic antioxidants in food systems including lipids, proteins and carbohydrates have been discussed. It is essentially important and may predict the antioxidants effectiveness in the processes of food storage. The main benefits of industrial antioxidant utilization were considered. The most attention was given to the antioxidants mixtures and most effective synergists.

Опис

Ключові слова

oxidation, free radicals, activation of oxygen, photosensitizations, synergism, antagonism, окиснення, вільні радикали, активація кисню, фотосенсибілізатори, синергізм, антагонізм, кафедра екологічної безпеки та охорони праці, кафедра харчової хімії, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Polumbryk, Maksym Antioxidants in food systems. Mechanism of action / M. Polumbryk, S. Ivanov, O. Polumbryk // Ukrainian journal of food science. — 2013. — Vol. 1, Issue 1. — P. 15-40.

Зібрання